Britanci imajo v teh dneh v svojem Wimbledonu številne teniške adute v moški konkurenci. Daniel Evans in Andy Murray sta poskrbela, da so organizatorji Novaka Đokovića prestavili na igrišče številka 1, medtem ko sta se Britanca proti Američanu Sebastianu Kordi in Kanadčanu Denisu Šapovalovu merila na osrednjem igrišču. Jutri si Angleži znova veliko obetajo, saj igra Cameron Norrie v življenjski formi, na osrednjem igrišču pa mu bo na drugi strani mreže stal osemkratni zmagovalec Roger Federer. »Res je, Norrie igra res dobro. Vseeno dvomim, da obstaja kakšen domači adut, ki bi mu bila publika v Wimbledonu naklonjena bolj kot meni,« se je po zmagi v drugem krogu proti Richardu Gasquetu pošalil Roger Federer.

Đoković je naletel na razpoloženega tekmeca Denisa Kudlo. Američan se je dobro upiral v prvem nizu in imel v tretjem prednost breaka, v podaljšani igri pa tudi zaključno žogico za niz. Srb je bil najboljši v najtežjih trenutkih in se prepričljivo 55. v karieri uvrstil v drugi teden turnirjev največje četverice. »Denis je imel priložnost, da bi dobil tretji niz. Ves čas sem ostal zbran, kar se mi je obrestovalo. Z igro sem zadovoljen,« je po letošnji 17. zaporedni zmagi na turnirjih za grand slam povedal Novak Đoković.

V Londonu veliko pozornosti namenjajo vprašanju, zakaj je na osrednjem igrišču letos trava tako drseča. Spomnimo, da sta zaradi poškodb predala dvoboj Američanka Serena Williams in Francoz Adrian Mannarino, da je Novak Đoković po zmagi v 1. krogu proti Jacku Draperju dejal, da še nikoli ni bil tolikokrat na tleh kot v sicer precej kratkem dvoboju, da se je tudi Roger Federer pritoževal, da mu zelo drsi. Strokovnjaki pravijo, da je zelo drseča trava posledica številnih dejavnikov. V prvih dveh dneh je bila namreč streha zaradi slabega vremena dolgo časa zaprta, zato ni bilo prezračevanja kot v nekaj minulih letih. Ozračje v dvorani je bilo zato bolj vlažno, kar je vplivalo na spolzkost terena. Nekdanji zmagovalec Wimbledona je dejal, da so najboljši igralci na centralnem igrišču videti kot otroci na ledu. Glede na to, da je vreme v Londonu v zadnjih dneh boljše, je trava manj drseča, kar kaže tudi vse bolj rjava barva, ki je značilna predvsem za drugi teden Wimbledona.

Jutrišnji dan bo zanimiv tudi za slovenske ljubitelje tenisa, saj bosta dvoboja 3. kroga odigrala Kaja Juvan in Aljaž Bedene. Ljubljančanka se bo pomerila s 17-letno Američanko Coco Gauff, s katero je doživela po eno zmago in poraz. Slovenka je bila boljša predlani v kvalifikacijah Rolanda Garrosa, mlajša tekmica pa letos na trdi podlagi v Avstraliji. Še bolj izrazit favorit kot Coco Gauff bo v dvoboju z Aljažem Bedenetom Italijan Matteo Berrettini, zmagovalec wimbledonske generalke v Queensu.