Ljubljančana Kaja Juvan in Aljaž Bedene sta ekspresno napredovala v 3. krog najprestižnejšega teniškega turnirja na travi v Wimbledonu. Skupaj sta tekmecema v petih nizih prepustila le deset iger ter bila za svoje mojstrstvo lepo nagrajena. Z uvrstitvijo med najboljših 32 igralcev na tretjem turnirju največje četverice bosta prejela najmanj 133.940 evrov.

Aljaž Bedene je uprizoril novo bleščečo predstavo in se drugi dan zapored kot prvi posameznik prebil v naslednji krog. Japoncu Jošihiti Nišioki je prepustil vsega tri igre ter v vsega 86 minutah z zmago s 6:1, 6:0, 6:2 napredoval v šestnajstino finala. Statistika Ljubljančana je izjemna in si jo bo lahko nekoč po končani športni poti obesil na vidno mesto. V slabi uri in pol je izgubil le tri točke na svoj začetni udarec, tekmecu ni prepustil niti ene žogice za break, izkoristil jih je kar sedem od devetih, razmerje v točkah pa je bilo 83:48 v prid Slovenca.

»To je bil eden tistih dvobojev, ko gre vse kot po maslu. Odlično sem serviral, čeprav nisem dosegel veliko asov (osem, op. p.), sem bil odličen pri udarcih po vračanju servisov. Morda je bil tudi tekmec precej bolj utrujen od mene, saj je v prvem krogu odigral precej daljši dvoboj kot jaz, a tega ga nisem vprašal. Zdaj se moram spočiti in dobro pripraviti na naslednji dvoboj,« je za Radio Slovenija povedal Aljaž Bedene, ki se bo v šestnajstini finala pomeril z devetim igralcem sveta Matteem Berrettinijem. Italijan je v odlični formi, saj je v Queensu dobil wimbledonsko generalko. Zanimivo je, da sta se tekmeca že pomerila na travi, in sicer predlani v uvodnem krogu Wimbledona, ko je bil s 3:6, 6:3, 6:2, 7:6 (3) boljši Italijan, ki v medsebojnih dvobojih vodi z 2:1 v zmagah.

Zvečer se je Kaja Juvan (102.) maščevala Clari Burel (143.) za lanski poraz v 2. krogu Rolanda Garrosa. Ljubljančanka je za zmago s 6:3, 6:4 potrebovala le 70 minut. V 1. nizu je imela obetavna Slovenka vse pod nadzorom, v drugem pa je zaostajala z 1:3. Pri vodstvu s 5:3 in 40:15 je kazalo, da bo Kaja Juvan še četrti niz zapored v Wimbledonu dobila s 6:3, a je Francozinja dobila igro na svoj servis. Slovenka je ostala zbrana ter se prepričljivo uvrstila v šestnajstino finala, v kateri se bo pomerila z 20. nosilko Američanko Coco Gauff.

Na osrednjem igrišču je znova blestel Roger Federer, ki je bil v treh nizih boljši od Francoza Richarda Gasqueta. Švicarja čaka težko delo v naslednjem krogu, ko se bo pomeril z domačinom Cameronom Norriejem. Britanec je v odlični formi, saj se je v Queensu uvrstil v veliki finale, v katerem je moral priznati premoč Matteu Berrettiniju.