21-letni Tadej Pogačar (UAE Emirates) je znova dokazal, da lanska izjemna vožnja na La Planche des belles filles ni bila naključje. Tudi danes je na ravninskem kronometru, dolgem 27, 2 kilometra, vklopil turbo pogon. Znova je do potankosti preučil progo in odlično razporedil moči. Najhitrejši je bil na vseh vmesnih časih in prišel do velike zmage. Na ciljni črti je evropskega prvaka Švicarja Stefana Künga (FDJ) prehitel za 19 sekund. Na tretjem mestu je kronometer zaključil Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma) z zaostankom 27 sekund. Danec je za tri sekunde prehitel moštvenega kolega Wouta Van Aerta, ki je bil med najbolj razočaranimi, saj si je danes želel obleči rumeno majico, a mu je načrte prekrižal znova izjemni volk iz Klanca pri Komendi. Pogačar je na cilju v miru čakal še na prihod Mathieua van der Poela, ki je odpeljal odličen kronometer, saj si je na vsak način želel obdržati rumeno majico. Nizozemcu je na koncu to tudi uspelo, saj je za Pogačarjem zaostal 30 sekund in na ta način ubranil 8 sekund prednosti v skupnem seštevku.

»Bil je zelo dober dan, nisem naredil nobene napake. Na srečo sem imel dobre razmere, tudi temperatura je bila zame ugodna. Na prejšnjih kronometrih sem prehitro začel, tokrat sem ujel dober ritem in dobro nadaljeval. Cilj je bil ne izgubiti preveč časa, zdaj pa sem še pridobil. Super zadovoljen sem,« je v prvi izjavi dejal zmagovalec dneva, ki po novem zaseda drugo mesto v skupnem seštevku.

Roglič presenetil vse, tudi samega sebe

Veliko vprašanj pred današnjo etapo je bilo tudi, kako se bo s kronometrom spopadel Primož Roglič (Jumbo-Visma), ki še vedno čuti bolečine po vsem telesu. »Nimam nobenih rezultatskih pričakovanj. Vesel sem za vsak kilometer, ki ga prevozim,« je dejal pred začetkom etape.

A v trenutku, ko je zapustil startno rampo, je stisnil zobe in začel poganjati na polno. Vsaj toliko, kot mu je to dopuščalo telo. Na koncu je za rojakom zaostal 44 sekund, kar je v danih razmerah dober rezultat. Roglič je tudi pridobil nekaj časa v boju s preostalimi kapetani. »Vse je dokaj preprosto. Dokler sem tu, ostaja upanje. Prišli bodo tudi boljši časi,« je takoj ob prihodu v cilj dejal 31-letnik, ki je bil zadovoljen s svojim nastopom. »Šel sem kilometer po kilometer in na koncu sem bil celo malce presenečen. Sem super zadovoljen z današnjo etapo,« je še dejal v bolečinah. Rogličev čas je zadostoval za sedmo mesto na kronometru, v skupnem seštevku pa se je povzpel na deseto. Za rumeno majico sedaj zaostaja minuto in 48 sekund, za Pogačarjem pa minuto in 40 sekund.

V skladu s pričakovanji sta s kronometrom opravila tudi Matej Mohorič in Luka Mezgec. Predvsem Mezgec se je današnjega dne lotil v luči, da privarčuje kar se da veliko moči. Mohorič je bil na koncu 36. in je za rojakom zaostal dve minuti in sekundo. Mezgec je zabeležil 163. rezultat z zaostankom +5:28.