Slovenski teniški igralec Aljaž Bedene (64. na svetovni lestvici) se je v prvem krogu wimbledonskega teniškega turnirja pokazal v eni svojih najlepših luči doslej. Neugodnega tekmeca Corentina Mouteta je povsem nadigral ter se po 102 minutah z zmago s 6:4, 6:4, 6:0 uvrstil med najboljših 64 igralcev. Ljubljančan se je v drugi krog wimbledonskega turnirja prebil četrtič, za uspeh pa bo nagrajen z najmanj 87.352 evri zaslužka, medtem ko bi za poraz v prvem krogu prejel 55.905 evrov. Naslednji tekmec najboljšega slovenskega igralca bo Japonec Jošihito Nišioka (58.), ki je bil presenetljivo boljši od ameriškega »bombarderja« Johna Isnerja.

Bedene je v uvodnem nizu hitro dvakrat vzel servis tekmecu, ki sicer ni znan kot najboljši server niti vračalec začetnih udarcev, ima pa prefinjen občutek za kratke žogice. Francoz je sicer v uvodnem nizu enkrat odvzel servis Ljubljančanu, kar pa je bilo premalo za kaj več kot štiri dobljene igre. V drugem nizu je Bedene dosegel en »break« za vodstvo z 2:0 v nizih, v tretjem pa je temperamentni Francoz popustil, saj ni več verjel v preobrat, Bedene pa mu je za spomin »zavezal kravato«.

Potem ko sta Polona Hercog in Tamara Zidanšek izpadli v uvodnem krogu, je žensko slovensko čast danes rešila Kaja Juvan (102.). Ljubljančanka je z odločno igro po prebolelem covidu-19 prekinila niz porazov ter s 6:3, 6:3 izločila deveto nosilko ter 11. igralko sveta Švicarko Belindo Benčić. To je bila največja zmaga Kaje Juvan doslej, za nagrado pa bo v drugem krogu igrala proti kvalifikantki Clari Burel (145.). Spomniti kaže, da se je proti Francozinji Kaja Juvan kot favoritinja že opekla, saj je v drugem krogu Rolanda Garrosa lani z njo izgubila dvoboj.

Leta puščajo posledice pri Sereni Williams, ki je predala dvoboj prvega kroga posameznic. Devetintridesetletna Američanka je s solzami v očeh na centralnem wimbledonskem igrišču proti Aliaksandri Sasnovič predala dvoboj. Sedemkratna zmagovalka Wimbledona, kjer je leta 2012 postala tudi olimpijska prvakinja, tako še naprej neuspešno naskakuje zmago na 24. turnirju največje četverice, s katero bi postala najuspešnejša igralka vseh časov. Svoje delo je danes brezhibno opravil prvi igralec sveta Novak Đoković, ki je v ponovitvi finala izpred treh let s 3:0 v nizih nadigral Južnoafričana Kevina Andersona.