Le malo je manjkalo, pa bi na veliki nagradi Velike Britanije v motokrosu poslušali Zdravljico. V naslovni vlogi je bil znova Tim Gajser. Navdušil je predvsem v drugi vožnji, v kateri je bil iz kroga v krog hitrejši in v bitki na nož z drznim prehitevanjem prehitel Francoza Romaina Febvreja. Žal je bil v prvi vožnji nerazpoložen in zgolj četrti, kar je bilo dovolj za končno drugo mesto.

Matterley Basin je bil prizorišče druge dirke sezone za točke svetovnega prvenstva. Gajser, zmagovalec prve dirke v sezoni v Rusiji, je v kvalifikacijah vozil nekoliko zadržano. Med petintrideseterico je postavil sedmi čas, s čimer si je otežil delo na startu. Izbral je pozicijo bolj proti sredini startne rampe in na prvo merilno točko pripeljal na šestem mestu. Nato je večino časa vozil za Jeffreyjem Herlingsom, a višje od četrtega mesta se mu ni uspelo prebiti. V drugo vožnjo se je Gajser pognal silovito, na prvo merilno točko pripeljal sedmi, a se nato že sredi uvodnega kroga prebil do tretjega mesta in potem zbrano čakal na nov napad. Hitro ga je dočakal. Pred njim je ostal le še Febvre, ki se ga je Gajser lotil dva kroga pred koncem. Francoz je bil trd oreh za branilca naslova svetovnega prvaka, a mu ga je uspelo prehiteti in v cilj pripeljati prvi. »Proga je bila malce drugače pripravljena, kot smo tukaj običajno vajeni, zato je bilo tudi težko prehitevati. V prvi vožnji sem zasedel četrto mesto, v drugi pa sem startal bolje in nato čakal na priložnost za napad na vrh. Čeprav sem na koncu ostal brez zaščitne folije za očala, mi je to uspelo in sem zelo zadovoljen,« je strnil misli Tim Gajser, ki je v skupnem seštevku zadržal vodilni položaj in še povečal prednost pred tekmeci. Zmago je slavil Italijan Antonio Cairoli, ki je bil po dirki nasmejan: »Vesel sem te zmage. V drugi vožnji sem bil utrujen, zato se nisem vključil v boj za zmago, vedel pa sem, da mi že tretje mesto prinaša skupno zmagoslavje. Je bil pa Tim zelo hiter.«

Svojega predstavnika je Slovenija imela tudi v razredu MX2, kjer se Janu Pancarju kvalifikacije niso posrečile, saj je dosegel komajda 21. čas. V prvi vožnji je nato prehitel enega tekmeca, v drugi še dva, 20. in 18. mesto sta ga skupno popeljala do 24. mesta in novih štirih točk, skupno jih ima 26, kar je dovolj za 13. mesto. Tretja od skupno 19 načrtovanih dirk sezone bo 4. julija, in sicer za veliko nagrado Italije v Maggiori.