Garnbretova je vodila že po kvalifikacijah, najboljša je bila tudi v polfinalu, v finalu kot zadnja tekmovalka na steni pa je uprizorila novo mojstrsko predstavo.

Garnbretova je edina finalistka, ki je 15-metrsko steno preplezala od prvega do zadnjega oprimka. Premagala je tudi merilec časa, saj je vrv v finalni oprimek vpela v zadnjih sekundah. V finalu so imele plezalke na voljo za plezanje natanko šest minut.

Garnbretova, ki bo glavna slovenska kandidatka za zlato kolajno na poletnih olimpijskih igrah v Tokiu, je osvojila svojo že 28. zmago v svetovnem pokalu. To je njena že 16. zmaga v težavnosti, 12 zmag ima tudi v balvanih.

Garnbretova si je priborila polfinale tudi v balvanskem plezanju. Polfinale in finale v balvanih bosta na sporedu v soboto.

Za ljubitelje vertikale v Sloveniji pa je zmaga Garnbretove še toliko lepša, saj je zmagala na slovenski državni praznik. Dan državnosti, ko Slovenija praznuje 30 let samostojnosti.

V finalu sta nastopili še dve Slovenki, ki pa sta se zaustavili že v spodnjem delu smeri. Vita Lukan (višina 19+) je osvojila šesto mesto, Lučka Rakovec (višina 13+) pa je bila osma od osmih finalistk.

Drugo mesto je pripadlo Američanki Brooke Raboutou (višina 40), tretja je bila japonska veteranka Akiyo Noguchi (višina 33+).