Mednarodna odbojkarska zveza je pred zaključnimi polfinalnimi in finalnimi boji v ligi narodov objavila novo lestvico, na kateri Slovenija s 301 točko zaseda šesto mesto in zaostaja le še za Brazilijo (420 točk), Poljsko (391 točk), Rusijo (343 točk), Francijo (328 točk) in ZDA (327 točk).

Slovenski odbojkarji so še naprej uspešni tudi glede na individualno statistiko. Gregor Ropret je redni del lige narodov končal na prvem mestu v razvrstitvi najboljših podajalcev in se ponaša z izjemnim izkoristkom napada. Na drugem mestu je Argentinec Luciano De Cecco, tretji je Nemec Jan Zimmermann.

Klemen Čebulj še naprej zaseda drugo mesto med odbojkarji z največ doseženimi točkami. Sprejemalec jih je nanizal 215 in zaostal le za Nizozemcem Nimirjem Abdel-Azizom z 264 točkami, tretji je Rus Maksim Mihajlov z 201 točko. Med prvo deseterico se je uvrstil tudi Tonček Štern, ki je skupno zbral 158 točk. Tine Urnaut je s 137 točkami na 19. mestu, Alen Pajenk pa je s 126 točkami zasedel 28. mesto.

Slovenskih reprezentantov ni med najboljšimi serverji turnirja, je pa zato prosti igralec Jani Kovačič redni del lige narodov zaključil med najboljšo deseterico obrambnih igralcev, sprejemalcev in liberov. Kovačič je zbral 132 obramb, Nemec Julian Zenger 141, na prvem mestu je Italijan Fabio Balaso.

Med sprejemalci je z 42,34 odstotka idealnih sprejemov vrh lestvice zasedel Iranec Arman Salehi, drugi je Brazilec Thales Hoss (41,15), tretji pa Japonec Yuki Ishikawa (40,18). Kovačič je s 34,82 odstotka na osmem mestu. V razvrstitvi najboljših prostih igralcev se je slovenski reprezentant uvrstil na četrto mesto za Avstralcem Lukom Perryjem, Nemcem Zengerjem in Italijanom Balasom.

Jan Kozamernik je v razvrstitvi najboljših blokerjev zasedel osmo mesto, zbral je 25 blokov. Največ, kar 44, jih je vknjižil Srb Marko Podraščanin, 32 jih je dosegel njegov soigralec Petar Krsmanović, s 30 je tekmovanje zaključil Iranec Mohammad Seyed.

Slovenski odbojkarji se bodo za odličja v ligi narodov borili v soboto in nedeljo, ko bodo na sporedu polfinalni in finalni obračuni najboljših štirih reprezentanc, prvi tekmeci slovenskih fantov bodo Poljaki.