Obiskovalce vodilnih iranskih medijskih spletnih strani, kot sta Press TV in Al-Alam, glavna izdajatelja televizijskih programov v angleškem in arabskem jeziku, pa tudi televizijski kanal Al-Masirah jemenskih Hutijev, je na posameznih straneh pričakalo obvestilo, da je spletno mesto zasegla vlada ZDA. Obvestilo spremljata pečata zveznega preiskovalnega urada FBI in ameriškega ministrstva za trgovino, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

33 spletnih strani je v lasti Iranske islamske radijske in televizijske zveze (IRTVU), ki jo nadzira iranska revolucionarna garda (IRGC). Tako IRTVU kot IRGC sta na seznamu ameriških sankcij, zaradi česar je Američanom, ameriškim podjetjem in tujim podjetjem z ameriškimi podružnicami prepovedano poslovanje z njimi ali njihovimi podružnicami.

Iraška skupina Kataeb Hezbollah, ki poseduje tri zasežene spletne strani, je skrajna vojaška skupina, tesno povezana s Teheranom. Washington jo je uradno označil za teroristično skupino.

Iran je v odzivu danes sporočil, da zaseg spletnih strani ne koristi pogovorom o iranskem jedrskem vprašanju oziroma vrnitvi ZDA k mednarodnemu sporazumu o iranskem jedrskem programu iz leta 2015. »Uporabljamo vsa mednarodna in pravna sredstva (...) , da (...) obsodimo (...) to zmotno politiko ZDA,« je v Teheranu novinarjem dejal vodja urada iranskega predsednika Mahmud Vaezi.