Izvršni direktor Amblin Partners Jeff Small je sporočil, da bodo z novim partnerstvom gradili na izjemno uspešnem delovnem razmerju na področju televizije in filma. »Netflix ima več kot 200 milijonov naročnikov, kar govori zase,« je v izjavi spomnil Small.

Režiser filmov, kot so Jurski park, Reševanje vojaka Ryana in Schindlerjev seznam, je nameraval leta 2019 spremeniti pravila ameriške Akademije filmskih umetnosti in znanosti, ki podeljuje oskarje. Zavzemal se je, da bi se lahko za oskarja za najboljši film leta potegovali le filmi, ki so prikazani v kinodvoranah. A do spremembe ni prišlo, Spielberg pa si je medtem, kot vse kaže, premislil.

Doslej je namreč že sodeloval z Applom pri seriji Amazing Stories, njegovo podjetje Amblin Partners pa tudi z Netlfixom pri filmih The Trial of the Chicago 7 in Maestro.

V zadnjem obdobju se vse več ustvarjalcev odloča za prikazovanje filmov preko spletnih platform, posledično pa prihaja do več odmevnih sodelovanje, kot je napovedano med Spielbergom in Netflixom. Amblin Partners bodo sicer še naprej sodelovali tudi z drugimi podjetji, kot je Universal, saj pogodba z Netflixom ni ekskluzivna.

»Steven je ustvarjalni vizionar in vodja. Moje odraščanje je bilo zaznamovano z njegovimi nepozabnimi karakterji in navdihujočimi zgodbami,« je še dejal eden od glavnih izvršnih direktorjev Netflixa Ted Sarandos.