Po uvodni zmagi proti Turčiji s 25 točkami razlike in nato porazom proti Belgiji za kar 37 točk so slovenske košarkarice na evropskem prvenstvu na zadnji tekmi skupinskega dela z 91:81 ugnale BiH in po uspehu Belgije proti Turčiji za le dve točki zasedle končno tretje mesto v skupini C. To pomeni, da varovanke selektorja Damirja Grgića danes čaka repasaž za četrtfinale, nasprotnice pa bodo poraženke s tekme Francija – Rusija, ki sta se včeraj v večernem terminu pomerili za prvo mesto v skupini D.

Potem ko so Slovenke na prvih dveh tekmah pokazale dva različna obraza, se jim je to včeraj pripetilo na isti tekmi. Proti koncu tretje četrtine so namreč kapetanka Nika Barič in soigralke vodile že s kar 25 točkami razlike, nato pa povsem popustile in košarkaricam Bosne in Hercegovine dovolile, da so se slabi dve minuti pred koncem približale na vsega tri točke zaostanka. V zaključku tekme sta odločilni vlogi odigrali Eva Lisec in Nika Barič. Prva je s petimi zaporednimi točkami Slovenijo popeljala do vodstva 86:81, Baričeva pa je s črte prostih metov zapečatila zasluženo zmago. Eva Lisec je dosegla 22 točk in zbrala sedem skokov. Teja Oblak je prispevala 13 točk in 11 asistenc, Zala Friškovec je dosegla dve točki več, ključno vlogo pri zaustavljanju 198 centimetrov visoke rojakinje Jonquel Jones pa je odigrala Shante Evans, ki je ob desetih skokih in petih asistencah zbrala sedem točk.

»Prišli smo so zaslužene zmage. Igralke so pokazale pravi karakter, saj se ni bilo lahko pobrati po tako visokem porazu proti Belgiji. Pokazali smo, kako si želimo igrati košarko. Manjši padec ob koncu tretje četrtine in začetku zadnje nas je pripeljal v situacijo, da so imele košarkarice BiH priložnost za preobrat, a na koncu smo s svojo kakovostjo dokazali, da smo v tem trenutku boljša ekipa od Bosne in Hercegovine,« je bil zadovoljen selektor Damir Grgić. Enako tudi kapetanka Nika Barič: »Po tekmi z Belgijo smo pokazale povsem drug obraz in karakter ter pravo igro, kar po petkovi tekmi res ni bilo lahko. V drugem polčasu smo padle v igri, a je bilo to povsem pričakovano. V odločilnih trenutkih smo ostale mirne in to je na koncu prevesilo tehtnico v našo korist.«

EP za ženske, skupina C, zadnji, tretji krog: Slovenija – BiH 91:81 (23:25, 54:37, 74:58), Belgija – Turčija 63:61 (16:15, 41:31, 51:45) vrstni red: Belgija, BiH in Slovenija po 2-1, Turčija 0-3.