Slovenski kanuist Benjamin Savšek še naprej vodi v skupnem seštevku svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah. Na drugi tekmi sezone je v nemškem Markklebergu zasedel tretje mesto. Tako ima skupno 100 točk, deset več od Slovaka Marka Mirgorodskega. Svetovni pokal se bo nadaljeval septembra v Seu d'Urgellu (nato je na sporedu le še finale v Pauju), Savška pa zdaj čakajo zaključne priprave na olimpijske igre.

»To ni bila moja najboljša vožnja. Storil sem kar nekaj napak, tako da moram biti vesel, da sem se kljub temu uvrstil na stopničke. V osnovi pa sem zadovoljen s svojimi nastopi tu. Zagotovo pomenijo dobro popotnico za naprej. Čakajo me številni izzivi, ki se jih že zelo veselim,« je dejal Benjamin Savšek, ki sta ga v Markklebergu prehitela Francoz Denis Gargaud Chanut in Nemec Sideris Tasiadis. Drugi slovenski predstavnik v finalu, Luka Božič, je bil deseti. Slovenskih kanuistk v Nemčiji ni bilo niti v polfinalu.

Kajakašice so se izkazale v soboto, saj so se prvič v zgodovini v finalno vožnjo uvrstile kar tri. Najboljša je bila Eva Terčelj, ki je osvojila četrto mesto, za njo pa sta se uvrstili Ajda Novak in Urša Kragelj. Terčeljevo je do stopničk ločilo pol sekunde, Novakova pa je bila edina tekmovalka v finalu, ki je s progo opravila brez kazenskih sekund. Zmage se je veselila Avstralka Jessica Fox, druga je bila Nemka Ricarda Funk, tretja pa njena rojakinja Elena Apel.

Med kajakaši je bil Peter Kauzer osmi, Martin Srabotnik in Vid Kuder Marušič pa sta obstala v polfinalu. Na umetni progi v bližini Leipziga je bil najboljši Slovak Jakub Grigar, ki je tekmece ugnal za dve sekundi, drugi je bil Avstrijec Felix Oschmautz, tretji pa Francoz Boris Neveu.