70-letni Sullenberger je sedaj že upokojen, leta 2009 pa je ta nekdanji vojaški pilot vzletel s potniškim letalom družbe US Airways z newyorškega letališča La Guardia, nakar so oba motorja letala zamašile kanadske gosi, ki jih je v New Yorku veliko.

Hitro se je moral odločiti, ali bo poskusil obrniti letalo nazaj proti La Guardii, kar bi bilo brez motorjev težko in bi tvegal strmoglavljenje na Manhattan. Odločil se je, da spusti letalo na reko Hudson in mu je uspelo. Zaradi njegovih veščin in hladnokrvnosti je preživelo vseh 155 ljudi na krovu.

Pozival na volitve proti Trumpu

Dogodek so popularno poimenovali Čudež na reki Hudson, po njem posneli film, v katerem je Sullenbergerja igral Tom Hanks, pilot pa je postal nacionalni junak.

Za del Američanov sicer le do septembra 2020, ko se je pojavil v političnem oglasu, v katerem je Američane pozval naj na predsedniških volitvah istega leta volijo Bidna oziroma kogarkoli drugega razen Donalda Trumpa.

Biden intenzivno pošilja v senat nominacije za zvezne sodnike in veleposlanike, skupaj s Sullenbergerjem pa je v torek iz Ženeve med drugim nominiral še nekdanjega namestnika državnega sekretarja ZDA in direktorja pri Morgan Stanleyju Toma Nidesa na položaj veleposlanika v Izraelu.

Na položaj veleposlanika v Mehiki je imenoval nekdanjega senatorja iz Kolorada Kena Salazarja. Nekdanjo namestnico svetovalca za nacionalno varnost v času, ko je bil podpredsednik ZDA pri Baracku Obami, Julianne Smith pa je Biden imenoval na položaj veleposlanice ZDA pri zvezi Nato.