Od danes naprej 47. igralka na svetu se je vsem zahvalila za lep sprejem, ki je bil zanjo precej čustven. Kot je povedala, da je uspeh na igriščih Rolland Garrosa res nekaj posebnega, upa pa, da ji bo to uspelo še večkrat.

"Zmaga v prvem krogu je bila zame kar velik skalp, saj sem doživela prvo zmago nad igralko iz prve deseterice. Takrat sem se zavedala, da mi lahko uspe še kaj več, a seveda vsaka tekma šteje zase," je odgovorila na vprašanje, kdaj je začutila, da lahko v francoski prestolnici pride zares daleč.

Navdušil jo je tudi prvi teniški igralec sveta Novak Đoković

Konjičanom je povedala, da je bila v Parizu jutranja stalnica poleg kosmičev še znameniti rogljiček, navdušil jo je tudi prvi teniški igralec sveta Novak Đoković, ki jo je šokiral s čestitko po njenem zmagovitem prihodu z igrišča. Navdušil jo je s svojim sproščenim "srbskim" načinom in se z njo na kratko pošalil.

Po zaključku slovesnega dela je povedala, da je bila zelo vesela, ker jo je že ob prihodu na letališče pričakalo veliko sokrajanov. "Vesela sem njihovega navdušenja. Itak jih veliko poznam po obrazih, zato mi je bilo zelo drago," je dejala teniška igralka, ki se bo naslednje dneve na odhod v Wimbledon pripravljala na enem redkih travnatih igrišč v Sloveniji v bližnjem Šentjurju.

Člani domačega teniškega kluba so ji pripravili špalir ter veliko torto in penino

Zidanškovi je v imenu konjiške občine čestital ter ji predal simbolično darilo podžupan Primož Poklič, člani domačega teniškega kluba pa so ji ob prihodu pripravili špalir ter veliko torto in penino.

Vesela, da je Tamara vsaj za nekaj dni doma, je tudi njena družina. Mama Lidija Zidanšek je ob tem povedala, da skušajo izkoristiti vsak trenutek, saj jo kmalu čakajo nove obveznosti. Pariške tekme je sprva spremljala od doma, v polfinalu pa sta jo z njenim očetom spremljala v živo in navijala za njo od blizu. Kot je priznala, je zanjo veliko težje tekme spremljati po televiziji, vseeno pa za zdaj s soprogom še nista rezervirala letalskih vozovnic za London.