Slovenija bo ta teden odigrala edini dve prijateljski tekmi v okviru priprav. V sredo se bo s Hrvaško srečala na Reki, v petek pa v Ljubljani. Ekipi se bo do tedaj priključil tudi Žan Mark Šiško, ki je v Nemčiji končal klubske obveznosti.

»Nekaj časa je minilo od moje zadnje reprezentančne akcije in priznam, da sem zjutraj kar čutil metuljčke v trebuhu. Občutki biti del reprezentance so vedno super. Za mano je prvi trening. Noge še niso povsem prave in vsekakor potrebujem nekaj časa, da se uigram in začutim s fanti. Olimpijske igre so vsekakor velik izziv za vsakega športnika. Verjamem, da se bomo dobro pripravili, imamo svoje priložnosti in naredili bomo vse, da osvojimo turnir v Kaunasu,« je povedal Zoran Dragić.

Danes se je začela prodaja vstopnic za petkov obračun s Hrvaško v Stožicah ob 20. uri. Cene za rdeči ring se gibljejo med 12 in 16 evrov, v zelenem ringu je cena vstopnic med 30 in 45 evrov, na voljo pa je tudi nekaj ekskluzivnih vstopnic ob samem igrišču. Otroci do dopolnjenega šestega leta imajo prost vstop, na ploščadi pred dvorano pa bo od 16. ure dalje organizirano brezplačno hitro testiranje na covid-19.

Skladno z veljavnimi odloki se gledalci tekme lahko udeležijo le s potrdilom o negativnem rezultatu PCR ali hitrega testa na virus sars-cov-2, ki ni starejši od 72 ur, oziroma če izpolnjujejo pogoje PCT. Ob obveznem nošenju mask morajo gledalci upoštevati sedežni red oziroma vzdrževati najmanj 1,5 metra medsebojne razdalje, razen med osebami iz skupnega gospodinjstva. Za gledalce, ki še niso dopolnili 15 let in se tekmovanj udeležujejo z ožjimi družinski člani ali skrbniki, ni potrebno izpolnjevanje pogoja PCT.