Nogometaš milanskega Interja se je v 43. minuti tekme proti Finski v domačem Koebenhavnu nenadoma zgrudil, tako da so ga na igrišču takoj začeli oživljati in ga pozneje prepeljali v bolnišnico.

Sodniki so tekmo prekinili, nogometaši so jo odigrali pozneje, ko je bilo znano, da je stanje nogometaša stabilno.

Zdravniki so pozneje potrdili, da je Erikson na igrišču utrpel srčni zastoj.

»Se že šali, smeje in je dobro razpoložen. Dobro okreva,« je o Eriksenu po obisku svojega varovanca v bolnišnici za Gazzetto dejal njegov agent Martin Schoots.

»Vse nas zanima, kaj oziroma zakaj se je zgodilo. Vsi bi čim prej to radi izvedeli, tudi on. Zdravniki opravljajo številne preglede in to zahteva čas,« je dodal Schoots.

Devetindvajsetletnik na tem euru ne bo več igral, vendar pa bo kmalu lahko zapustil bolnišnico in okrevanje nadaljeval doma.

Eriksen bo v bolnišnici ostal še danes in »morda tudi še v torek«, je dodal njegov agent.

»Vesel je, ker je videl, kako veliko ljudi skrbi zanj. Prejema številna sporočila podpore z vsega sveta,« je še povedal Schoots in dodal, da bo poslej Eriksen spodbujal reprezentančne kolege kot najbolj zvest navijač.

»Brez dvoma si želi kot navijač podpirati reprezentanco,« je dejal agent, pri čemer ni navedel, ali bo Eriksen za kolege navijal doma ali celo na stadionu Parken v danski prestolnici.