Paul je dosegel 37 točk, Booker je končal pri 34 točkah in 11 skokih, skupaj pa sta v boju na štiri zmage v polfinalu zahodne konference popeljala sonca do zmage s 4:0 nad zlatimi zrni.

»Na to sem čakal zelo dolgo časa. Veliko ljudi mi je govorilo, da ne igram pomembne košarke. Zdaj je čas, da jim dokažem zmoto,« je dejal Booker.

Domača ekipa je sicer zaradi namernega prekrška že v tretji četrtini ostala brez najkoristnejšega igralca (MVP) lige Nikole Jokića, ki je moral predčasno v slačilnico. Pred tem je Srb dosegel 22 točk in 11 skokov.

»Premagali so nas. Izprašili so nam 'riti'. Vseeno moramo glave obdržati visoko. Če te kdo premaga, sprejmi to in najdi način, kako se boš izboljšal. Celotna sezona je bila super z izjemo zadnjih štirih tekem,« je dejal Jokić.

Phoenix Suns se bodo za mesto v finalu lige NBA pomerili ali z Los Angeles Clippers, krvniki Dallasa Luke Dončića v prvem krogu, ali Utah Jazz.

Brooklyn ostal še brez Irvnga

Na vzhodu pa so Giannis Antetokounmpo in druščina pred 16.000 domačimi navijači poravnali dvoboj na štiri zmage proti Brooklyn Nets. Na četrti tekmi je dvakratni MVP (2020, 2019) Antetokounmpo zbral 34 točk in dosegel 12 skokov ter pomagal svojim Milwaukee Bucks do zmage s 107:96, s katero so izenačili boj z mrežicami, ki so zaradi poškodbe izgubile ključnega moža, Kyrieja Irvinga.

Antetokounmpo je prikazal svojo najboljšo predstavo v končnici, iz igre je metal 14-26 in v odločilni tretji četrtini dosegel 12 točk za Milwaukee, ki je na domačem terenu osvojil dve zaporedni zmagi.

»To pove veliko o nas kot ekipi. Ponosen sem na nas. Res igramo družno in za skupen cilj. Moramo najti način, kako zmagati še na dveh tekmah,« je dejal grški zvezdnik. Peta tekma je na sporedu v torek v Brooklynu.

Prvi strelec mrežic je bil Kevin Durant z 28 točkami in s 13 skoki, vendar je imel Brooklyn velike težave v napadu, potem ko je šel Irving v slačilnico v drugi četrtini in se ni več vrnil na parket.

Po malo več kot šestih minutah igre v prvem polčasu si je Irving poškodoval desni gleženj, ko je nerodno stopil na Antetokounmpovo stopalo. Prvi pregled z rentgenom je bil zanj negativen, vendar ga danes čakajo podrobnejše zdravniške preiskave.