Tim Gajser je sezono 2021 elitnega razreda MXGP svetovnega prvenstva v motokrosu, katere začetek so kar nekajkrat prestavili, začel na enak način, kot je končal zadnjo, v kateri je bil tudi svetovni prvak – z zmago. Na dirki za veliko nagrado Rusije v Orljonoku mu nihče ni bil kos ne na prvi ne na drugi dirki, s čimer se v nadaljevanje sezone podaja s popolnim izkupičkom 50 točk.

Današnji dirki sta se med seboj sicer precej razlikovali, Gajser je do zmag prišel na različna načina. Na prvi je startal malce zadržano, a že v tretjem zavoju izvedel fantastičen manever, ki so ga sposobni le največji mojstri. Ker je videl, da je na notranji strani izjemna gneča, je sam ubral drugačno, povsem zunanjo linijo in se nato mimo vseh kar izstrelil v vodstvo, ki ga je nato mojstrsko zadržal vse do konca. »Dobra dirka, vesel sem, da sem se v ključnem trenutku odločil pravilno. Potem sem lahko šel le še naprej, do konca nadzoroval razliko in precej užival,« je po prvi dirki povedal Tim Gajser in misli nemudoma usmeril k drugi, na kateri je pokazal drugo vrsto kakovosti – kako napadati in se iz ozadja prebiti na vrh.

V prvem zavoju so ga tekmeci namreč zrinili s steze, zaradi česar se je povsem ustavil in padel na 23. mesto. »Kmalu po začetku me je nekdo zadel in moral sem začeti znova,« se je po dirki spomnil Gajser, ki pa je ostal miren in sploh ni porabil veliko, da se je znova prebil na vrh. Tekmece je namreč prehiteval brez težav in bil že po tretjini dirke na petem mestu, po polovici pa na tretjem. Pred njim sta ostala le še Nizozemec Jeffrey Herlings in Italijan Antonio Cairoli, ki pa sta kmalu postala naslednji žrtvi, pri čemer je slednji kmalu za tem, ko ga je Gajser prehitel, tudi odstopil. »Ko sem bil enkrat prvi, sem dobro nadzoroval položaj in se zabaval. Za nami je dobra nedelja, vesel sem že zaradi tega, ker smo končno nazaj; premor je trajal predolgo, smo pa med njim trdo delali,« je bil po zmagi razumljivo dobre volje Gajser.

Z nastopom v Rusiji je bil lahko zadovoljen tudi slovenski predstavnik v razredu MX2 Jan Pancar, ki je skupno osvojil 10. mesto (na prvi dirki je bil osmi, na drugi 12.). Druga od skupno 19 preizkušenj sezone bo 27. junija dirka za VN Velike Britanije v Matterley Basinu.