Kot so sporočili organizatorji pripravljalnega turnirja za Wimbledon, jih je 23-letna Osaka obvestila, da je v Nemčijo ne bo.

Pod vprašaj postavila tudi nastop v Wimbledonu

Osaka je dejala, da za zdaj še ne ve, kakšne načrte ima, s čimer je pod vprašaj postavila tudi svoj nastop v Wimbledonu, ki se začne 28. junija, ter na domačih olimpijskih igrah v Tokiu.

Zmagovalka štirih turnirjev za veliki slam je šokirala teniško javnost, ko je sredi turnirja odpovedala nadaljnje nastope, ker ni želela opravljati medijskih obveznosti.

Potem ko je po prvem krogu prejela 15.000 dolarjev kazni zaradi bojkota medijev ter svarilo, da jo bodo izključili s turnirja, če se bo še naprej ogibala medijem, je končala nastope na Roland Garrosu.

Osaka je sicer že pred začetkom turnirja dejala, da si ne želi govoriti z mediji zaradi "psihičnih težav". Prek Twitterja je nato Japonka sama sporočila, da zapušča turnir. "Mislim, da je najboljše za turnir, druge igralke in moje dobro, da odstopim, da bi se lahko spet vsi posvetili tenisu," je zapisala in namignila, da bi lahko vzela daljši tekmovalni premor.