Slovenska moška odbojkarska reprezentanca v ligi narodov v Riminiju potrjuje svoje napovedi, da se misli boriti za vrh. Na peti tekmi je danes zabeležila še četrto zmago, po Italiji, Poljski in Nizozemski je padla tudi Argentina. Z novo zanesljivo zmago so izbranci Alberta Giulianija vsaj začasno prišli tudi na sam vrh ligaške razpredelnice.

Slovenci, pri katerih je bil tokrat namesto Tineta Urnauta v prvi postavi Žiga Štern, ki je zaupanje upravičil in pokazal odlično predstavo (s 14 točkami je bil tudi najučinkovitejši igralec tekme), so se tako Argentincem oddolžili za poraz na prvi medsebojni tekmi, leta 2018 je bila Argentina s 3:2 boljša na svetovnem prvenstvu v Firencah.

Evropski podprvaki tekme niso začeli tako udarno kot proti Nizozemski, kot da bi jih motila zgodnja ura in kot da bi potrebovali nekaj časa, da se dobro zbudijo. A za "bujenje" vendarle niso potrebovali veliko časa. Po zaostanku 9:10 je na sceno stopil Tonček Štern, ki je najprej ekipo drugič popeljal v vodstvo - za prvo vodstvo je bil zaslužen njegov brat Žiga, ki je dosegel as za 8:7, nato pa z neubranljivim servisom poskrbel za tri točke razlike. Prav brata Štern sta bila najbolj vidna na igrišču, skupaj sta v nizu dosegla 13 točk, še posebno je bil z osmimi razpoložen starejši Žiga, z njegovim asom je Slovenija prišla tudi do vodstva z 19:15, ki ga je do konca samo še povišala.

Čeprav so tudi v drugem nizu potrebovali nekaj časa, da so si priborili nekoliko bolj občutno prednost, Gregor Ropret je za 13:10 zadel as, pa se je tudi takrat videlo, da so Slovenci kakovostnejša ekipa. To so dokazali tudi, ko so se tekmeci po zaostanku 12:16 približali. Takrat je odgovornost prevzel Klemen Čebulj, ki je poskrbel, da so vodstvo vzdrževali do konca niza, dobili so ga s 25:22.

Servisi Jana Kozamernika so na začetku tretjega niza, v katerem je v igro namesto Tončka Šterna vstopil Alen Šket, zagotovili slovenski vrsti šest zaporednih točk in vodstvo 10:5. Argentinski selektor Marcelo Mendez je poskušal z nenehnimi protesti pri sodnikih, zaustavljanji igre in ogledi posnetkov spremeniti tok igre, a mu ni uspelo. Slovenci so ostali zbrani in zanesljivi, občutek pa je bil, da niti niso igrali s polno močjo.

V soboto bodo Slovenci drugi ciklus tekem v ligi končala z obračunom z Nemčijo, ki jo vodi nekdanji selektor Andrea Giani.