Slovenski teniški igralec Aljaž Bedene ni imel nobenih možnosti, da bi ponovil lanski uspel in se uvrstil v 3. krog letošnjega Rolanda Garrosa. Ljubljančan je proti Diegu Schwartzmanu po dveh urah in 21 minutah izgubil s 4:6, 2:6, 4:6 ter se v 2. krogu poslovil od tekmovanja. Bedene je ob štirih zmagah izgubil drugi dvoboj proti nizkoraslemu Argentincu, ki pa je bil prvič na medsebojnih dvobojih član svetovne deseterice.

Bedenetu zmanjkalo dinamita

Medtem ko je Schwartzman lani blestel na pesku, saj se je uvrstil v polfinale OP Francije, v tej sezoni ni dosegal dobrih rezultatov. Na štirih od petih turnirjev se je poslovil že v uvodnem krogu, le v Barceloni je dosegel dve zmagi. Argentinec je danes naletel na nerazpoloženega slovenskega tekmeca, ki je naredil preveč neizsiljenih napak ter imel v sebi premalo dinamita, da bi osvojil vsaj en niz, kaj šele cel dvoboj.

Aljaž Bedene je dosegel kar 28 odstotkov manj točk s prvim servisom (61 odstotkov) kot v 1. krogu proti Francozu Adrianu Mannarinoju. Na drugi servis je osvojil le 44 odstotkov točk. Bedene si je priboril devet priložnosti za odvzem servisa, od tega tri v zadnji igri, izkoristil pa je le eno, in sicer v uvodnem nizu. Schwartzman je Bedenetu, ki je v 2. nizu vzel medicinski odmor, odvzel servis kar petkrat.

Slovenki uspešni med dvojicami

Od današnjih slovenskih nastopov sta bili s svojima partnericama uspešni obe slovenski igralki Andreja Klepač in Polona Hercog. Prva je bila s Hrvatico Darijo Jurak s 7:6 (2), 6:1 boljša od ameriške naveze Madison Brengle-Danielle Collins. Pozitivno sta presenetili Mariborčanka in Japonka Misaki Doi, ki sta bili s 7:6 (3), 6:4 boljši od Nizozemk Lesley Pattinama Kerkhove in Rosalie Van der Hoek. Zanimivo je, da se v šestnajstini finala obeta slovenski dvoboj, saj si bosta na nasprotni strani mreže stali Tamara Zidanšek (s partnerico Arantxo Rus) in Andreja Klepač. Zmagovalni par pa se bo lahko v osmini finala pomeril s Polono Hercog, če bosta z Misaki Doi ugnali Tajvanki Hao-Ching Chan in Letisho Chan.

Jutri bo nov zanimiv slovenski dan v Parizu, saj se bo prvič v zgodovini slovenskega tenisa zgodilo, da bosta v 3. krogu turnirja največje četverice igrali dve Slovenki. Polona Hercog je imela danes med dvojicami odlično generalko pred današnjim dvobojem s predlansko finalistko OP Francije Marketo Vondroušovo. Tekmeci se bosta v četrtem dvoboju pomerili v teniškem kompleksu Suzanne Lenglen. Tamara Zidanšek bo skušala ob 11. uri na igrišču številka 7 upravičiti vlogo favoritinje proti Čehinji Katerini Siniakovi.

Italijani navdušujejo

Izjemno močna in uspešna je v Parizu moška italijanska reprezentanca. Danes je najprej svojo moč na pesku pokazal Matteo Berrettini, ki je z izjemno igro Argentincu Federicu Corii prepustil le osem iger. V nadaljevanju popoldneva sta svoje mojstrstvo pokazala še italijanska najstnika. Lorenzo Musetti je po Belgijcu Davidu Goffinu brez izgubljenega niza ugnal še Japonca Jošimota Nišioko, Yannick Sinner pa je ugnal rojaka Gianluco Magerja. Zvečer je glas Italije z zmago proti Avstralcu Alexu De Minaurju v svet popeljal nekdanji polfinalist Rolanda Garrosa Marco Cecchinato. Jutri bo Italijo med posamezniki zastopal Fabio Fognini, ki se bo pomeril z Argentincem Federicom Delbonisom.

Največje presenečenje petega igralnega dne na OP Francije je bil izpad Asleigh Barty. Prva igralka sveta in predlanska zmagovalka je zaradi bolečin v kolkih v drugem nizu predala dvoboj Poljakinji Magdi Linette. Uspešnejši je bil prvi igralec sveta Novak Đoković. Srb je v 2. krogu v dobrih dveh urah brez izgubljenega niza premagal Urugvajca Pabla Cuevasa. »Zelo sem zadovoljen s prikazano igro, saj je Pablo specialist za peščeno podlago. Žogice vrača z ogromno rotacije, zato so zelo neugodne. Tretji niz je bil bolj izenačen, a sem sem v njem izkazal z začetnim udarcem. Dobro sem pripravljen, počutim se dobro, zato sem optimističen,« je po dvoboju v francoskem jeziku povedal Novak Đoković. V večernem dvoboju je v 3. krog napredoval tudi Roger Federer, ki je bil v atraktivnem boju boljši od Hrvata Marina Čilića.