Delavci v Amazonovih skladiščih se pogosteje in huje poškodujejo kot delavci zaposleni pri Amazonovih tekmecih, kot je Walmart, je v poročilu izpostavil SOC, pri čemer se sklicuje na podatke tamkajšnje agencije za varnost in zdravje pri delu OSHA.

Algoritmi za spremljanje produktivnosti delavcev

Amazon je v torek tako napovedal spremembo svoje politike t. i. Time Off Task. Gre za močno kritiziran sistem, ki uporablja algoritme za spremljanje produktivnosti delavcev, zaposleni pa morajo pojasnjevati svoje odmore.

V okviru tega sistema Amazon tako meri, koliko časa so zaposleni odsotni od svojih orodij in delovnih mest.

Zaposleni v skladiščih, ki presežejo določen prag, pogosto dobijo odpovedi.

"Od danes naprej Time Off Task povprečujemo prek daljšega časovnega obdobja," je v objavi zapisal izvršni direktor Amazonovega globalnega maloprodajnega in logističnega podjetja Dave Clark.

Amazonova govornica Kelly Nantel e pojasnila, da so veliko vlagali v zdravje in varnost na delovnem mestu, uvajali nove tehnologije, postopke in ukrepe za zmanjšanje tveganj za poškodbe.

Lani do okoli šest resnih poškodb na 100 delavcev

"Čeprav je vsaka nesreča preveč, se nenehno učimo in opažamo izboljšave s programi ergonomije, vodenimi vajami na delovnih mestih, opremo za mehansko pomoč, namestitvijo in zasnovo delovnega mesta, telematiko viličarjev in zaščitnimi ograjami," je dejala Nantelova.

Po podatkih OHSA, ki jih v poročilu navaja koalicija sindikatov, je lani v Amazonu prišlo do okoli šest resnih poškodb na 100 delavcev, medtem ko se v povprečju v skladiščni industriji zgodijo približno tri resne poškodbe na 100 delavcev.

Novica je prišla v času, ko se Amazon pripravlja na t. i. Prime Day, ki bo potekal konec junija in je znan po svojih velikih popustih, zaradi katerih se Amazonova spletna prodaja dodatno poveča.