Že sama koruza, popečena na maslu in česnu ter potresena z začimbami, je tako dobra, da je pravi mali čudež, da je kaj sploh ostane za združit s prelivom. Kako le ne bi bila dobra – vse, kar popečemo na maslu, česnu in začimbah je božansko.

Namesto le z grškim jogurtom jo lahko pripravite s polovico majoneze in kisle smetane, vendar pa je nadvse odlična tudi le z grškim jogurtom. Pripravite jo lahko nekaj ur vnaprej, ampak je najboljša sobne temperature, da je preliv lepo svilnat in kremast.

Najprej pa še nekaj idej za jedi s koruzo:

Krompirjevo-cvetačni pire s kremno špinačo in pečeno koruzo

Enostavni koruzni polpeti z dišavnicami

Kremna juha s koruzo, krompirjem in bučko

Burger s koruzno-čičerikinim polpetom

Lečina solata s paradižnikom, koruzo in česnovim prelivom

Zelenjavni mehiški čili s kvinojo

Pa dober tek!

Še več odličnih in zdravih receptov brž poiščite na www.sitfit.si

PRIPRAVA

SESTAVINE (za 2 osebi):

2 storža koruze oz. približno 400 g

1 kos masla

2 stroka česna

1 žlica sladke mlete paprike

½ žličke soli

¼ žličke popra

1/2 manjše rdeče čebule

100 g grškega jogurta (ali pol majoneze in pol kisle smetane)

50 g parmezana

1 šopek svežega peteršilja

3 žlice limetinega ali limoninega soka

čili, feta sir ali parmezan za okras

PRIPRAVA

Če uporabite koruzo v storžih, jo obrežite, da dobite zrna. Uporabite lahko tudi že kuhano koruzo iz konzerve ali zamrznjeno koruzo. V ponvi nato stopite maslo in na stopljenem zmehčajte sesekljan česen. Dodajte koruzo, potresite s papriko, soljo in poprom ter premešajte ter pecite, da postane hrustljava.

Toplo pečeno koruzo prenesite v skledo, dodajte grški jogurt, parmezan, na kockice narezano čebulo, sesekljan peteršilj, limetin sok in premešajte.

Solato servirajte, okrasite s koščki fete in čilijem in postrezite.