Montreal se bo za uvrstitev v polfinale končnice v igri na štiri zmage meril z ekipo Winnipeg Jets, ki je s 4:0 izločila Edmonton Oilers.

Za Montreal so na odločilni tekmi za uvrstitev med najboljših osem končnice lige NHL zadeli Brendan Gallagher, Corey Perry in Tyler Toffoli, častni zadetek za javorove liste pa je manj kot dve minuti pred koncem tekme prispeval William Nylander.

Junak tekme v Scotiabank Areni v Torontu je bil vratar Montreala Carey Price, ki je ubranil 30 strelov na gol. Vratar domače ekipe iz Toronta Jack Campbell je zbral 20 obramb.

Montreal je v končnici zaostajal že 1:3 v zmagah, a so nato s tremi zaporednimi zmagami matirali tekmece iz Toronta, ki so redni del sezone končali kot zmagovalci kanadske skupine North. Montreal je redni del sezone končal na četrtem mestu razpredelnice v severni skupini.

Hokejisti New York Islanders so v drugem krogu končnice, v skupini vzhod, premagali Boston Bruins po podaljšku s 4:3 ter poskrbeli za izenačenje. Ekipi sta v zmagah poravnani 1:1.