Westbrook je tekmo končal z 19 točkami, 21 skoki in s 14 podajami, kar je bil njegov 12. trojni dvojček na tekmah končnice, Beal pa je bil prvi strelec tekme s 27 točkami.

»Še nikoli v karieri nisem zaostajal z 0:3 in ni vrag, da ne bi storil vsega, da pridem vsaj do ene zmage,« je po tekmi dejal Beal.

Sixers so že v prvi četrtini zaradi poškodbe izgubili Joela Embiida. Štirikratni udeleženec tekem All-Star si je po padcu na parket poškodoval koleno, tako da je tokrat dosegel le osem točk; na prejšnji tekmi pa 36.

Philadelphia ima še vedno visoko vodstvo v zmagah s 3:1, peto tekmo bo odigrala v sredo v domači dvorani. Za Washington je napredovanje bolj kot ne misija nemogoče. Četudi je v ligah NHL ali MLB prišlo do tovrstnega preobrata, pa se v ligi NBA po zaostanku 0:3 še nobeni ekipi doslej ni uspelo izkopati iz brezna.

Na tekmi pa je spet prišlo do incidenta z gledalci, ki so postali skoraj stalnica v končnici. Potem ko so navijači v zadnjih dneh večkrat napadli igralce, je tokrat v tretji četrtini na igrišče v dvorani Capital One pritekel gledalec in prekinil igro. Westbrook, ki je bil pred dnevi tudi sam žrtev incidenta, ko ga je eden od navijačev zasul s pokovko, je dejal: »To ni igra, v kateri lahko počnete, kar želite. Ne moremo kar pobegniti. To je naša naloga in jo jemljemo resno.«

Na tekmi zahodne konference med Memphis Grizzlies in Utah Jazz, ki se je končala s 113:120, so igralci najboljše ekipe rednega dela prav tako le še zmago oddaljeni od drugega kroga. Prvi strelec tekme je bil Donovan Mitchell s 30 točkami.

Rudy Gobert je k zmagi 13 od svojih 17 točk dodal v tretji četrtini, Jordan Clarkson pa 24 točk.

Ja Morant, ki je imel na prvih treh tekmah za Memphis povprečje 33,7 točke, je tokrat zbral 23 točk in 12 podaj.