Organizatorji so se odločili, da bodo festivalske filme tokrat predvajali v kinu in na spletu. Kot je v festivalskemu uvodniku zapisala producentka Maša Peče, bo zgodovinskih kultnih klasik v programu le za okus, zato pa bo od sodobnih, instantnih kultov pokalo po šivih.

Filme bodo za lažjo orientacijo gledalca razporedili v nekaj razpoloženjskih kategorij. Plešem z volkovi bo združevala »vse grozljivo, srhljivo, skrivnostno in borbeno, a ustvarjeno z umetniško žilico in odločnim avtorskim pečatom«. Maša Peče napoveduje, da bo »najbolj odbite festivalske filme« nakopičil Divji horder. Film ob odprtju bo antikorporacijska znanstvenofantastična grozljivka Polaščevalka v režiji Brandona Cronenberga.

Na spletu bo potekala tudi Konferenca kultnega filma, obsegala pa bo štiri predavanja mednarodnih teoretikov žanrskega filma. Prav tako bo spletna scenaristična delavnica Moj prvi grozljivi kratkometražec z nagrajeno britansko avtorico in teoretičarko Alison Peirse, medtem ko bosta domači delavnici fanzinarstva in filmske kritike potekali hibridno, še piše v festivalskemu uvodniku. sta