Portret izraelsko-slovenskega poslovneža in ljubitelja hrane Liorja M. Kochavyja bi bil lahko tudi zapis o zgodovini Odprte kuhne in zgodovini ter vplivu tujih, mednarodnih kuhinj na slovensko kuhinjo in slovenske jedce. Gre za devet let redne petkove kulinarične prireditve na ljubljanskem Pogačarjevem trgu, ki je pognala svoje korenine tudi po drugih slovenskih mestih in brez katere si našega največjega mesta skoraj ne moremo več predstavljati. Odprta kuhna, ki jo je zasnoval Kochavy z ženo Almo, je brez dvoma ena najzanimivejših kulinaričnih in podjetniških idej v Sloveniji.
Kuhinje posameznih dežel so navadno zbir različnih vplivov, pa tudi naključnih dogodkov, ki lahko samo z enim obiskom začinijo običajne domače jedi z veliko žlico n...
Kjer je volja, je tudi pot. Sicer že dodobra oguljen pregovor je kolesarski šampion Primož Roglič z zmago na letošnjem Giru upravičeno spet vrnil med...
Devetnajstletni angleški nogometaš Jude Bellingham, ki igra za zasedbo Borussie Dortmund na položaju igralca v zvezni vrsti, je bil v Nemčiji izbran...
»V Sloveniji živi ogromno solidarnosti. Nešteto je navdihujočih zgodb o otrocih, ki so s težkimi nahrbtniki težav in stisk prišli v rejniške družine,...
V Srbiji je danes najmanj 75 šol prejelo obvestila o podtaknjenih bombah. To je že tretji primer množičnih groženj s podtaknjenimi bombami v zadnjih...