Kot glavni razlog za takšno samovoljno odločitev "bojkota medijev" je Osaka navedla, da so po njenem mnenju nekatera vprašanja po koncu dvobojev za igralce le "brcanje človeka, ko je že tako na tleh".

Številka 2 ženskega tenisa, štirikratna zmagovalka turnirjev za veliki slam, ob tem pravi, da upa, da bo večina denarja, ki ga bo odštela za kazni, šlo v dobrodelne namene organizacijam, ki se ukvarjajo z duševnim zdravjem.

»Pišem vam, da javno povem, da med Roland Garrosom ne bom sodelovala na nobeni novinarski konferenci,« je 23-letnica zapisala prek twitterja.

»Pogosto sem začutila, da ljudje nimajo uvidevnosti do duševnega zdravja športnikov, kar še posebej odzvanja, kadar koli si ogledam kakšno novinarsko konferenco ali na njej sodelujem,« je med drugim zapisala Osaka.

»Pogosto smo sedeli tam in novinarji so mi postavljali ista vprašanja po večkrat, ali pa takšna vprašanja, ki nam športnikom zasejejo dvom o lastni poti. Ne bom se izpostavljala ljudem, ki dvomijo vame,« je dodala japonska zvezda tenisa.

Glede na pravila turnirjev so za vse igralce novinarske konference po vsakem dvoboju obvezne. Prav tako morajo pred turnirji sodelovati na medijskih dogodkih.

Osaka je sicer znana po tem, da redno napolni novinarske sobe po dvobojih zaradi svojih pogledov na tenis in karizme, ki jo ima. Novinarjem gladko odgovarja v japonščini in angleščini in velja za eno tržno najbolj zanimivih športnic na svetu.

Lani je zaslužila 37 milijonov dolarjev (30,4 milijona evrov), največ med vsemi športnicami, pa poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Glavni del OP Francije se bo v Parizu začel v nedeljo, danes je na vrsti žreb.