Na drugi tekmi prvega kroga končnice je Joel Embiid k zmagi Philadelphie dodal 22 točk in sedem skokov, Tobias Harris pa 19 točk in devet skokov.

Tekmo je zaznamoval incident. Russell Westbrook je moral predčasno s parketa zaradi poškodbe, ko je hodil skozi tunel v slačilnico, pa je imel še »bližnje srečanje« z navijači Philadelphie.

Po manj kot dveh minutah igre v zadnji četrtini si je Westbrook poškodoval desni gleženj in odšepal proti garderobi. Med potjo do tja pa mu je eden od navijačev Philadelphie na glavo stresel vrečko pokovke. Osebje moštva je nato moralo zadržati Westbrooka, da ni obračunal s storilcem. Slednjega pa so varnostniki pospremili iz dvorane.

»Na ulici si nihče ne bi privoščil česa takšnega, da bi stresel komu 'kokice' na glavo. Vsi vemo, kaj bi sledilo. V teh dvoranah pa je treba bolje zaščititi nas, igralce. Bomo videli, kako se bodo odzvali v vodstvu lige,« je po tekmi dejal Westbrook.

»To je zelo nespoštljivo. Nisem si mislil, da se bo Philadelphia spustila tako nizko. Upam, da bo navijač, če mu lahko sploh tako rečemo, dobil prepoved obiska tekem. Sredi ulice si česa takega ne bi upali privoščiti,« je bil nad incidentom ogorčen trener Washingtona Scott Brooks.

Prvi strelec Washingtona je bil sicer Bradley Beal s 33 točkami, Rui Hachimura je dodal 11 točk. Tretja tekma bo v sredo v Washingtonu.

Izenačenje med Knicks in Hawks

Medtem pa sta tako dvoboj vzhodne konference New York Knicks - Atlanta Hawks kot dvoboj zahodnega dela lige med Utah Jazz in Memphis Grizzlies poravnana na 1:1.

Čeprav so kratkohlačniki ob polčasu zaostajali za 13 točk, jim je tokrat proti tekmecem uspel preobrat za zmago s 101:92. Derrick Rose je dosegel 26 točk, Julius Randle je po slabi igri v prvem delu nato v drugem polčasu zaigral bolje in v tretji četrtini pomagal zrežirati preobrat, potem ko je v tem delu igre dosegel 11 točk.

»Seveda smo bili razočarani z lastno predstavo v prvem polčasu, ampak vedel sem, da se fantje ne bodo kar tako predali, da se obeta razburljiv drugi polčas. Čestitke za zmago,« je dejal trener Knicks Tom Thibodeau.

Tudi na zahodu je dvoboj med najboljšo ekipo rednega dela lige Utah ter Memphisom izenačen, potem ko so prvi nosilci v domačem Salt Lake Cityju dobili drugo tekmo s 141:129. Pri jazzerjih se je v ekipo vrnil Donovan Mitchell (25 točk), s skupnim naporom pa so domači košarkarji izničili tudi novo odlično predstavo 21-letnega najboljšega novinca lige Jaja Moranta, ki je tokrat za grizlije dosegel kar 47 točk.