Potem ko je s trojnim dvojčkom zrežiral zmago na prvi tekmi prvega kroga končnice proti LA Clippers, je slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić v Staples Centru čaral tudi na drugi in Dallasu prinesel izjemno prednost z 2:0 v zmagah. Dvaindvajsetletni Ljubljančan je 39 točkam dodal še po sedem skokov in asistenc, po trojki Tima Hardawayja Jr, ki je zapečatila uspeh, pa je iz njegovih ust prišel glasen krik navdušenja, ki samo potrjuje, kako močno motiviran in željan uspeha je.

Trener LA Clippers Ty Lue je že pred začetkom serije pravilno ugotavljal, da se v igri Dallasa vse vrti okoli Dončića in »da bo treba kači odsekati glavo«. To moštvu iz Kalifornije za zdaj ne uspeva, kljub temu da je v njem nekaj izvrstnih branilcev, ki se drug za drugim izmenjujejo pri branjenju Dončića. A Dallasova številka 77 je trenutno v izjemni formi, zato praktično ni pomembno, kdo stoji pred njim. »Nismo zaskrbljeni. Gre za tekmovanje. Moramo biti kos nalogi. Če ne bomo, bomo zaključili sezono. Prebiti se moramo skozi težave in Dallasu vsiliti naš način igre. Luka bo svoje naredil, tu ni debate. Omejiti pa moramo druge njegove soigralce,« je po drugem porazu razpredal košarkar LA Clippers Paul George. Levji delež pri uspehu moštva iz Teksasa sta sicer odigrala še Tim Hardaway Jr z 28 točkami in Kristap Porzingis z 20.

Ključ do zmage Dallasa se je skrival v izjemnem odstotku zadetih metov. Dončić in soigralci so bili 58,5-odstotno uspešni pri metu iz igre in kar 52,9-odstotno pri metih za tri točke. »Končnica je zabavna. To je moje glavno sporočilo,« je po tekmi najprej povedal Luka Dončić, ki je med igro ob zadetih metih večkrat strmel v navijače ob parketu. Ti so namreč poskušali vse, da bi ga zmedli. Je pa imel Dallas na tribunah Staples Centra tudi nekaj svojih navijačev, med katerimi je bil najglasnejši legenda kluba Dirk Nowitzki. »V tekmo smo krenili odločno. Želeli smo biti agresivni in se hkrati zabavati. Zmago na prvi tekmi smo odmislili. Kot da do nje sploh ne bi prišlo. Drugače niti ne gre, saj ima nasprotnik izjemno moštvo in tisto, kar si naredil včeraj, danes več ne šteje. Zdaj nas čakata dve tekmi pred našimi navijači, za katere vem, da že nestrpno čakajo na njun začetek. Naredili bomo vse, da jih osrečimo, a se hkrati zavedamo, da nismo naredili še popolnoma ničesar,« ostaja osredotočen Dončić. Postal je edini igralec v zgodovini lige, ki je na prvih osmih tekmah v končnici v karieri nabral 250 ali več doseženih točk, 70 ali več zbranih skokov ter 70 ali več podeljenih asistenc.

Zanimivo je, da je slovenski reprezentant vse dozdajšnje tekme v izločilnih bojih igral proti LA Clippers. V lanski sezoni v mehurčku v Orlandu sta se namreč moštvi prav tako pomerili v prvem krogu končnice, s 4:2 v zmagah pa so se napredovanja veselili Kawhi Leonard in soigralci, ki so nato v drugem krogu zapravili prednost 3:1 proti Denverju in izpadli.