Prva je najslajša. Zato nasmeh do ušes Maxa Verstappna (Red Bull) ne preseneča. Čeprav je zmago na dirkah formule 1 slavil že enajstkrat, pa je bila dvanajsta nekaj posebnega, saj je VN Monaka vedno povezana s prestižem. Nizozemec je ciljno črto v monaški kneževini prvič prečkal kot prvi, zato si bo 23. maj 2021 za vedno vtisnil v spomin. Več kot zadovoljna sta bila tudi Španec Carlos Sainz (Ferrari) in Britanec Lando Norris (McLaren), ki sta zasedla mesti na stopničkah. Precej slabše volje je bil svetovni prvak Lewis Hamilton (Mercedes), saj je zasedel zanj skromno sedmo mesto, tako da skupno ni več vodilni, lahko pa se tolaži, da je odpeljal najhitrejši krog (1:12,909), in sicer 71.

»To je dirka, na kateri preprosto želiš zmagati. Zmaga tukaj je nekaj posebnega, zame pa so to sploh prve stopničke v Monaku. Stvari so v Monaku povsem nepredvidljive, nikoli ne veš, kaj se bo zgodilo,« je bil po uspehu vesel Max Verstapen. Veliki osmoljenec dirke je bil Monačan Charles Leclerc. Potem ko so nekaj ur pred začetkom v njegovi ekipi sporočili, da so popravili motor in menjalnik dirkalnika, ki ga je poškodoval, ko se je ob koncu kvalifikacij zaletel v ograjo, je 15 minut pred startom Ferrari sporočil, da jim okvare vendarle ni uspelo v celoti odpravili, zato Leclerca ne bo na startu, pa čeprav si je v sobotnih kvalifikacijah privozil najboljši startni položaj in bi prvič kot prvi začel dirko v domačem mestu. »Zelo sem žalosten, saj sem od dirke pričakoval veliko. Mehaniki so se trudili, da bi dirkalnik popravili, nato pa je na testni vožnji nekaj počilo. Ta trasa je nekaj posebnega, žal pa še nikoli nisem pripeljal do cilja,« je bil slabe volje Charles Leclerc, ki ga je v boksih tolažil tudi monaški princ Albert II.

Slabo se je odrezal novinec v formuli, sin nekdanjega svetovnega prvaka Michaela Schumacherja Mick. Nemec še vedno lovi prve točke, tokrat je bil z 18. mestom, zadnjim med še uvrščenimi, od njih še precej daleč. Kot je za Monako značilno, ni bilo prav veliko akcije in prehitevanj, ki jih ozka ulična steza skoraj ne dopušča. So se pa dirkači in navijači razveselili, da se je Monako vrnil v koledar dirk. Lani je koronska kriza prestižno dirko odnesla, letos so ogled dovolili omejenemu številu gledalcev, ob progi jih je bilo lahko 7500. Naslednja postaja formule 1 bo čez 14 dni v Azerbajdžanu.