Ni pa zmogla izraelskega veleposlanika omejiti odgovorna urednica pozimi 2018, še v času Cerarjeve vlade. Takrat, ko je pri nas potekala polemika o priznanju Palestine. Bili smo tik pred priznanjem Palestine in so v tem smislu dovolili izraelskemu veleposlaniku, da pove svoje stališče na RTV SLO. Zame je bil tisti večer najbolj žalosten trenutek za našo državo, vse od slovenske osamosvojitve dalje. Izraelski veleposlanik je izkoristil svoje minute na televiziji za odkrite grožnje naši državi. In nihče ga ni ustavil.

S slovenske strani povsem nedopustno in klečeplazno, z izraelske pa povsem nediplomatsko. Od zunanjega ministra Erjavca bi bilo pričakovati, da bo veleposlanika poklical na razgovor. A ga ni. Očitno jim je tudi na Trstenjakovi padlo srce v hlače.

Zbiranje pisem podpore Manici Janežič Ambrožič je v tem smislu nepotrebno, saj je v zadnjem primeru naredila le to, kar bi morala storiti že pred tremi leti. Ne dovoliti militarističnega besednjaka na slovenski TV. Jok izraelskega veleposlanika, da je »dobil le 30 sekund«, pa je čisto kalimerovstvo.

Rado Krušič, Žalec