#intervju Soon Siok Park - Joško, sommelier in vinar: Korejec, ki vino prideluje v Sloveniji
Slovenijo v zadnjih letih, kljub temu da na vinski karti sveta velja za liliputansko deželo, obiskuje vse več ljubiteljev vina. Pa ne samo v turističnem smislu. Eden izmed takšnih je Soon Siok Park oziroma Joško, kot se ga je prijel vzdevek že v prvih dneh, ko je prišel v Slovenijo. V Južni Koreji je delal kot sommelier in na eni izmed vinskih predstavitev slovenskih vinarjev v Seulu se je tako navdušil, najprej nad vini, nato pa še nad deželo, da namerava pri nas, kot pravi, preživeti preostanek svojega drugega življenja. In seveda pridelovati vino.
Soon Siok Park: »Imam ustekleničen letnik 2019, nimam pa še izbranega imena in izdelanih etiket. Prizadevam si za to, da bi imel registrirano svojo znamko vin.« (Foto: Luka Cjuha)
Od kod pravzaprav vzdevek Joško, ki je postal vaše »uradno« slovensko ime?
Ime sem dobil že tretji dan, ko sem prišel v Slovenijo. Neki večer me...
Slovenci radi skočijo na enodnevni izlet v Benetke, z novim letom pa bo treba stroškom prišteti še vstopnino za obisk mesta – Polemike o tem, ali bo...