Pred prvim prostim dnevom na 104. dirki po Italiji so kolesarji opravili še z eno izmed izmed lažjih etap letošnjega Gira. Po koncu 139 kilometrov od L'Aquila do Foligna so se za zmago pričakovano udarili sprinterji.

Ekipa Bore-Hansgrohe je na edinem kategoriziranem vzponu dneva 39 kilometrov pred ciljem želela razredčiti glavnino. Močno so navili tempo, da bi svojemu favoritu za ciljni sprint Petru Saganu omogočili lažji sprint. Taktika jim je uspela, saj so se uspeli otresti številnih glavnih konkurentov Sagana. Bora je tudi v preostalih kilometrih etape diktirala tempo in je bila ves čas prisotna na čelu glavnine. Trije možje so bili še vedno na čelu ob vstopu v zadnji kilometer. Odlično so opravili svoje delo, njihov sprinterski kapetan Slovak Peter Sagan pa je z izjemnim pospeškom v zadnjih 200 metrih dokončal odlično delo celotne ekipe in tako prišel do etapne zmage.

Giro se šele začenja

Čeprav smo na Giru v prvih desetih dneh videli že nekaj izjemno zanimivih etap in tudi preverjanja moči najboljših, pa se spopad za skupno zmago praktično šele začenja. Prvi preizkus bo na sporedu že v sredo, ko bo na sporedu etapa v slogu spomladanske klasike Strade Bianche. Na etapi bo niz strmih vzponov in štirje dolgi makadamski odseki, ki lahko poskrbijo za številne nepredvidljive situacije. A četudi bo kdo imel smolo v sredo, bo do konca Gira še kar nekaj priložnosti, da se zaostanek nadoknadi. Kolesarji bodo morali zelo natančno trošiti svoje moči in bodo vedno morali v mislih imeti tudi naslednji dan, saj pridobitev nekaj sekund v enem dnevu, naslednji dan lahko pomeni izgubo nekaj minut.