Dončić je ob sicer slabšem metu, zadel je sedem košev iz 19 poskusov, ob tem pa le en met za tri točke iz osem poskusov, dosegel 20 točk. Prispeval je še 11 podaj in 10 skokov. Prvi strelec Dallasa, ki je proti igralsko oslabljenem Torontu vodil celo tekmo, je bil z 21 točkami latvijski center Kristaps Porzingis.

Z osmo zmago na zadnjih desetih tekmah je Dallas zdaj pri izkupičku 42 zmag in 29 porazov v rednem delu sezone na petem mestu Zahoda in ga košarkarji Los Angeles Lakers na sedmem mestu več ne morejo dohiteti. Tako je neposredno uvrščen v končnico, medtem ko bodo moštva od sedmega do 10. mesta naslednji teden igrala v dodatnih kvalifikacijah za uvrstitev v končnico.

Čančar v prvi peterki

Trdno na mestih, ki vodijo v končnico, je tudi Denver, za katerega je član zlate slovenske reprezentance z eurobasketa leta 2017 Vlatko Čančar prvič zaigral v prvi peterki. Pri zmagi s 104:91 nad Detroitom je 24-letni krilni center v 31 minutah igre dosegel 11 točk in štiri skoke.

Denver je z zmago, tej je s trojnim dvojčkom (20 točk, 15 skokov, 11 podaj) najbolj prispeval srbski center Nikola Jokić, skočil na tretje mesto Zahoda pred Los Angeles Clippers. O končnih razvrstitvah Dallasa in Denverja bodo sicer odločale še zadnje tekme rednega dela. Dallas se bo v noči iz nedelje na ponedeljek pomeril z Minnesoto, Denver pa z neposrednim tekmecem Dallas za peto mesto v zahodni konferenci Portlandom.

V končnici je tudi tretje moštvo lige NBA s slovensko zasedbo, Miami Gorana Dragića. Moštvi iz Floride, ki zaseda peto mesto v vzhodni konferenci, po prosti noči v naslednjih dveh nočeh čakajo gostovanji pri Milwaukeeju in Detroitu.