Westbrook, za katerega je bil to že 36. trojni dvojček v sezoni, bo tako še četrto od zadnjih pet sezon končal na vrhu po tem statističnem učinku.

»Običajno se ne trepljam po hrbtu ob rekordih, danes pa se nedvomno bom,« je v smehu po tekmi dejal Westbrook o izboljšanju rekorda iz leta 1974, za katerega so mnogi poznavalci košarke dolgo menili, da bo obstal.

Dvaintridesetletnik še ni pri koncu kariere, tako da bo izjemno znamko lahko še povišal. Ta čas ima med zdaj dejavnimi košarkarji skoraj enkrat več trojnih dvojčkov kot njegov najbližji zasledovalec. Westbrooku v tej statistični prvini sledi LeBron James z 99, tretji je James Harden, ki jih je v karieri zbral 58.

Le še dva košarkarja poleg Westbrooka in Robertsona v zgodovini lige NBA sta za zdaj prebila magično stotico - Earvin »Magic« Johnson s 138 in Jason Kidd s 107 trojnimi dvojčki.

»Že to, da me omenjajo v istem stavku s fanti, kot so Oscar, Magic, Jason Kidd ... To je nekaj, o čemer si nisem upal niti sanjati,« je še dejal Westbrook.