Arina Sabalenka, ki ima v 2021 izkupiček zmag in porazov 24-6, je finale 2,54 milijona evrov vrednega turnirja odprla fantastično. Potem ko je v prejšnjih petih dvobojih izgubila vsega 18 iger in nobenega niza, je Bartyjevo po 25 minutah igre nadigrala s 6:0.

Avstralka, ki je v drugem krogu izločila Tamaro Zidanšek, se je v nadaljevanju vendarle zbrala, izenačila izid v nizih, a nato v tretjem znova podlegla agresivni igri Belorusinje in ostala brez dvanajstega naslova WTA oziroma četrtega letos. Enega od njih, pred štirinajstimi dnevi v Stuttgartu, je osvojila prav proti Belorusinji.

V drugi krog kvalifikacij Rima vsi trije Slovenci

Naslednji turnir serije WTA 1000 bo v Rimu, vsi trije predstavniki Slovenije pa so uspešno začeli kvalifikacije. Polona Hercog je s 6:4, 6:3 premagala domačinko Lucio Bronzetti, Tamara Zidanšek je bila še bolj prepričljiva proti prav tako Italijanki Bianci Turati (6:1, 6:1), Aljaž Bedene pa je ugnal še enega domačega predstavnika Gian Marca Moronija s 6:2, 3:6 in 6:4.

Hercogova se bo za vstop na glavni turnir pomerila z italijansko veteranko Saro Errani, Zidanškovo čaka prva nosilka Sloane Stephens iz ZDA, Bedeneta pa Hugo Dellien iz Bolivije. Dekleta se bodo na turnirju WTA 1000 merila za nagradni sklad v višini 1,57 milijona dolarjev, fantje na turnirju ATP 1000 pa za 2,5 milijona evrov.