Britanec Lewis Hamilton (Mercedes) je bil s časom 1:16,741 je bil za 0,036 sekunde hitrejši od Nizozemca Maxa Verstappna (Red Bull). Iz druge vrste bosta začela Finec Valtteri Bottas (Mercedes) in Monačan Charles Leclerc (Ferrari). Sedemkratni svetovni prvak je v zadnjem delu kvalifikacij postavil najboljši čas v prvem poskusu, Verstappen pa se nato tudi po drugem hitrem krogu ni uspel prebiti pred glavnega tekmeca v boju za naslov svetovnega prvaka. Tretji Bottas je za moštvenim kolegom zaostal 0,132 sekunde, četrti Leclerc pa skoraj osem desetink.

Presenetil je Francoz Esteban Ocon (Alpine), ki je bil peti. Dvakratni svetovni prvak, Španec Fernando Alonso (Alpine) je bil deseti, štirikratni prvak Nemec Sebastian Vettel (Aston Martin) pa 13. Kvalifikacije so bile sicer prestavljene za deset minut zaradi popravila ograje po nesreči na eni od spremljevalnih dirk.

V skupnem seštevku bo v lovu na tretjo zmago v tej sezoni Hamilton (69 točk) branil osem točk naskoka pred Verstappnom. Tretji je s 37 točkami Britanec Lando Norris (McLaren), danes sicer v kvalifikacijah deveti. Četrti je Bottas, ki ima po treh dirkah 32 točk. Dirka za VN Španije bo na sporedu v nedeljo ob 15. uri.