Magoni je bil del ekipe Mazejeve v osrednjem delu njene samostojne poti. Pri uspehih slovenske šampionke je kot desna roka vodje Andree Massija sodeloval v treh sezonah, od 2010 do 2013.

Novo trenersko sestavo smučarskih ekip je danes predstavilo vodstvo panoge za alpsko smučanje, ki je predstavilo seznam trenerjev in tekmovalcev za sezono 2021/22, katere vrhunec bodo zimske olimpijske igre februarja prihodnje leto v Pekingu.

Gre za predlog vodstva panoge, ki gre v potrjevanje odboru in zboru panoge za alpsko smučanje pri Smučarski zvezi Slovenije. Alpski odbor bo predvidoma na sporedu 19. maja, alpski zbor pa bo ekipe dokončno potrdil predvidoma 4. junija.

Vodil tudi italijansko reprezentanco

Z Magonijem v ekipi je Mazejeva osvojila enega največjih kariernih uspehov zmago v skupnem seštevku svetovnega pokala za sezono 2012/13, ko je nanizala 11 zmag in zbrala rekordno število točk svetovnega pokala (2414 točk).

Po koncu sodelovanja z Mazejevo je prevzel italijansko žensko reprezentanco, nato pa je postal trener Vlhove. Vlhova je pod njegovim vodstvom letos osvojila svoj prvi veliki kristalni globus.

Vlhova in Magoni sta se po koncu sezone aprila razšla, s čimer se je odprla priložnost tudi za slovensko alpsko smučanje. Vabilo za vstop v slovensko reprezentanco je dobil že pred petimi leti, a se je takrat odločil za sodelovanje z Vlhovo.

Glavni cilj, da so smučarke najboljše

Magoni bo poslej del slovenske olimpijske zgodbe Mete Hrovat. »Šlo je za obojestransko željo. S smučarsko zvezo je sklenil pogodbo,« je na novinarski konferenci na sedežu zveze v Ljubljani povedal vodja panoge Miha Verdnik.

»Odgovornosti Livia so najbolj naravnane na Meto, svetoval pa bo tudi drugim, bodo sodelavci, njihov glavni cilj je, da bi bile njihove tekmovalke najboljše,« je še dejal Verdnik.

Hrovatova je v minuli sezoni dvakrat stopila na oder za zmagovalke. V veleslalomskem seštevku svetovnega pokala je sezono končala na devetem mestu, a je bil opazen njen precejšen zdrs po slalomski lestvici, tudi na svetovnem prvenstvu v Cortini d'Ampezzo ni uresničila želenega cilja.

Od stare ekipe 23-letne tekmovalke iz Podkorena je ostal serviser Robi Kristan. Njen dosedanji trener Matija Grašič pa se bo preselil v moško ekipo C.

Ilka Štuhec s svojo ekipo

Žensko ekipo, v kateri sta Ana Bucik in Tina Robnik, bo še naprej delovala pod vodstvom Poljšaka. S svojo trening ekipo se bo še naprej pripravljala Ajdovka Andreje Slokar, eno najlepših odkritij minule zime.

Svojo ekipo, ki je del reprezentance, ima še naprej najboljša slovenska smukačica Ilka Štuhec, v kateri ostaja švicarski trener Stefan Abplanalp. Je pa Štuhčeva v olimpijski sezoni ostala brez serviserja Stoecklija Aleša Sopotnika.

Na tekmah svetovnega pokala bosta lahko tekmovali tudi Maruša Ferk in Neja Dvornik, ki pogojev za prvo ekipo nimata. Obe bosta delovali po svojih trening programih.

Klemen Bergant bo še naprej vodil moško tehnično ekipo, v kateri sta Žan Kranjec in Štefan Hadalin. Grega Koštomaj pa je dobil zaupanje za še drugo sezono na čelu moške ekipe za hitri disciplini, v kateri so Martin Čater, Miha Hrobat, Boštjan Kline, poškodovani Klemen Kosi ter Nejc Naraločnik.