Trener Olimpije Goran Stanković je zaradi pomanjkanja vezistov, saj sta manjkala kapetan Elšnik (kartoni) in Ostrc (bolan), pred derbijem Ljubljanske kotline moral improvizirati. V zvezno vrsto je tako ob Kapuna postavil centralnega branilca Koruna, a igra gostov je bila tudi s petimi vezisti nepovezana in neprepoznavna. Olimpija je v strahu pred neuspehom predvsem pazila, da ne prejme zadetka, medtem ko so Domžale delovale bolj sveže. Ljubljančani so v prvem polčasu zmogli le dva strela od daleč mimo gola, ki sta jih v prvih desetih minutah sprožila Korun in Pungaršek. V napadu so poskušali predvsem z dolgimi žogami na napadalca Vombergarja in Ivanovića, ki je znova pretiraval s preigravanji in soliranjem, namesto da bi podajal soigralcem. Da je bila smola za goste popolna, sta se že v prvem polčasu poškodovala Delamea Mlinar in Fink.

»Poškodbi se zgodita, a bolj je boleče, da v prvem polčasu ob bledi igri sploh nismo imeli strela v okvir gola, glede na to, kakšen je vložek. V drugem polčasu smo se malo prebudili, a to je premalo, zato čestitke Domžalam. Poraz je znak za rdeči alarm, da se fantje prebudijo in strnejo vrste ter pokažejo več želje od prve do zadnje minute. Mogoče so si sami naložili preveč pritiska v glavah, a to je sestavni del športa. Dokler smo v igri za prvaka, je treba verjeti. Zdaj moramo zmagati na vsaki tekmi. Če si želimo uspeha, se ne smemo bati neuspeha,« je povedal trener Olimpije Goran Stanković. »V tekmo smo šli zaspano in neodločno, premalo smo tvegali v igri. Domžale so to izkoristile in zasluženo zmagale, čeprav si takšne predstave ne smemo privoščiti. Ne vem, zakaj se nam to dogaja, saj dobro treniramo. Čaka nas pogovor v garderobi. Upam, da se bo ponovil lanski zaključek. Verjamem, da se bomo pobrali, nič še ni izgubljenega,« je dodal kapetan Olimpije Nik Kapun.

Domžale niso blestele, vendar so bile ob napakah Ljubljančanov spretne in srečne ter že v prvem polčasu dosegle dva gola. Vodilni gol je bil avtogol Maksimenka, saj bi žoga po strelu Vuka zletela mimo gola. Gol je še dvignil samozavest gostiteljem, ki so na 2:0 povišali v 39. minuti prek Jakupovića. Brezkrvni Olimpiji v drugem polčasu ni uspelo dvigniti ritma in vzpostaviti prevlade. Domžale so igrale agresivno, bojevito in srčno, zato je brezzoba Olimpija težko sestavila več podaj v nizu, da bi prišla v kazenski prostor. Šele v 69. minuti je Boakye močno streljal, a se je s parado izkazal domači vratar Mulalić. Domžale so bile bližje tretjemu golu kot Olimpija znižanju izida.

»Nagrajeni smo bili za trud. Zmaga je zaslužena, saj smo vso tekmo prevladovali in imeli kontrolo nad dogajanjem. Odločilo je to, da smo v dobri formi, da je energija v ekipi na visoki ravni. Ker smo imeli dan več za počitek, smo imeli več energije od Olimpije, zato smo jih z ritmom tudi utrudili in jih držali daleč stran od našega gola,« je povedal trener Domžal Dejan Djuranović, ki je danes praznoval 53. rojstni dan.

Mura je dosegla tretjo zmago zapored, potem ko je po preobratu premagala Koper. Gostje so bili boljši v prvem polčasu, gola pa je po preigravanju treh igralcev Mure dosegel najboljši strelec lige Mulahusejnović, ki je tako dosegel 13. zadetek v sezoni. Mura je v drugem polčasu prišla do zmage z goloma rezervistov Mandića in Horvata.

Vrstni red: Olimpija 58, Maribor 56, Mura 55, Domžale 51, Koper 42, Bravo in Tabor po 40, Aluminij (–1) 32, Celje 31, Gorica (–1) 23.