Nogometaši Olimpije niso izkoristi poraza Maribora na štajerskem derbiju s Celjem, da bi prednost znova povečali na sedem točk. V bojeviti in živčni tekmi v Stožicah so le remizirali z Aluminijem, ki je znova pokazal vse svoje odlike: trdno obrambo, bojevitost, agresivnost in vztrajnost. Kidričani so povedli v 12. minuti z golom Petka po podaji iz kota, Olimpija pa si do odmora ni priigrala niti ene velike priložnosti.

»Svoje delo smo opravili, saj smo ostali neporaženi. Pokazali smo dva različna obraza. V prvem polčasu zelo dober obrambni blok ter igro v dvobojih. V drugem smo se preveč pomaknili nazaj, bili slabi v pokrivanju na sredini igrišča in Olimpija nas je hitro kaznovala. Na koncu smo pokazali značaj in željo ter izzvali enajstmetrovko,« je tekmo videl trener Aluminija Oskar Drobne, ki je imel v drugem polčasu tudi oster besedni dvoboj s klopjo Olimpije, na kateri je bil najglasnejši rezervni vratar Vidmar.

Boakye po nepotrebnem zakrivil enajstmetrovko

Olimpiji je v živčnem drugem polčasu uspel preobrat z goloma Savića po kotu in Ivanovića z zavitim strelom, a prednosti ni znala zadržati. Boakye je v finišu tekme po nepotrebnem podrl Pečnika in neodločni sodnik Ponis je pokazal na kazenski strel, ki ga je hladnokrvno realiziral najboljši igralec tekme Aljaž Krefl: »Vzel sem žogo. Vedel sem, da bom dosegel gol.«

Olimpija je bila v prvem polčasu neprepoznavna in daleč od slovesa vodilne ekipe lige, v drugem pa je dvignila kakovost svoje igre, ki pa ni bila šampionska. »Fantje so pokazali značaj. Ko smo se vrnili v življenje, smo naredili veliko neumnost. Povečali smo prednost za eno točko in gremo naprej. Ostati moramo mirni, zanima nas le naslednja tekma. Verjamem, da bomo izpolnili končni cilj,« je bil po tradiciji jedrnat trener Olimpije Goran Stanković.

Na igrišču je bilo veliko nervoze, nekajkrat se je pošteno zaiskrilo. »Pokazali smo, kdo je gospodar v Stožicah. Žoga enostavno ni hotela v mrežo in verjamem, da bo v sredo vse drugače. Čeprav je ritem naporen, igralci uživamo v takšnih tekmah,« je dodal Matic Fink in zatrdil, da ne gleda tekem Maribora, ampak pogleda le izid.

V Celju uspešna šok terapija z novim trenerjem Šaljo

V Celju je uspela šok terapija z novim trenerjem Agronom Šaljo. Potem ko so Celjani v pokalu izločili vodilno ekipo druge lige Radomlje, so v zanimivem štajerskem derbiju premagali Maribor. »Zmaga v pokalu je povrnila upanje in vero v uspeh, saj po porazih igralci dvomijo v svoje sposobnosti in moštvo. Ko smo v drugem polčasu trpeli, so igralci verjeli v uspeh in na koncu smo bili nagrajeni,« je tekmo videl trener Celja Agron Šalja, ki je zadel z menjavami. Gol za zmago sta zrežirala rezervista Kuzmanović s prodorom in Sokler s prvim zadetkom v celjskem dresu. Celje ima spomladi le dve zmagi v prvenstvu, obe proti Mariboru.

Maribor, ki je znova nastopil s pomlajeno zasedbo (trener ne računa več na Cretuja in Derviševića), je imel v Celju festival zapravljanja priložnosti, za nameček pa si je v prvem polčasu zabil še avtogol (Martinović). »Po odličnem vstopu v tekmo smo imeli nekaj zelo zrelih priložnosti, a žal nismo zadeli. V obdobju dobre igre smo prejeli gol iz prekinitve in se lovili do polčasa. V dobrem drugem polčasu žal nismo realizirali petih priložnosti, nato pa prejeli gol po začetniški napaki po podaji iz avta. Po prikazanem smo si zaslužili več. Individualna napaka nas prevečkrat pripelje do kolektivnega neuspeha. Kot da si nekaj zarotilo proti nam, saj žoga noče v gol,« je dejal trener Maribora Simon Rožman, ki je pod vse hujšim pritiskom. V 31. krogu je najboljšo predstavo prikazala Mura, ki je zmagala v Novi Gorici ter se vmešala v boj za prvaka.