Četrta dirka letošnjega svetovnega prvenstva v motoGP je dala še tretjega zmagovalca. VN Španije v Jerezu je dobil Avstralec Jack Miller, za njim se je uvrstil njegov sovoznik pri Ducatiju Italijan Francesco Bagnaia, na stopničkah pa je pristal še en Italijan Franco Morbidelli. V skupnem seštevku je vodstvo prevzel Bagnaia, saj je dozdajšnji vodilni in zmagovalec zadnjih dveh dirk Fabio Quartararo pristal šele na 13. mestu.

»Presrečen sem. Dobro taktiko smo imeli. Vedel sem, da bom imel verjetno nekaj težav z gumami, kar se je tudi zgodilo. A na koncu se je super končalo, dosegli smo dvojno zmago, jaz pa sem na tem zahtevnem dirkališču za Ducati prišel do prvega mesta v skupnem seštevku,« je bil zadovoljen novi vodilni v skupnem seštevku Francesco Bagnaia. »V meni je prava poplava čustev. Nisem verjel, da se bom lahko še vrnil, ko me je Fabio prehitel, a potem sem se mu približal in izkoristil priložnost. Po tistem sem šel samo še na polno. To je bilo najdaljših sedem krogov v moji karieri. Le žal mi je, da tu ni mojih staršev, a vem, da bodo doma v Avstraliji znali proslaviti,« pa je po zmagi dejal presrečni Jack Miller. Italijanska ekipa je v Jerezu slavila prvič po letu 2006.

Spet pa je bil razočaran veteran Valentino Rossi, nekdanji prvi dirkač Yamahe in zdaj član podružničnega moštva SRT je s 17. mestom še tretjič v sezoni ostal brez točk.