Danes je 122. dan, ko Slovenska tiskovna agencija (STA) javno službo opravlja, ne da bi zanjo prejela plačilo s strani vlade. V skladu s posebnim zakonom o STA in sedmim protikriznim paketom, sprejetim konec lanskega leta, je vlada STA za opravljeno delo dolžna plačati.

STA na naslov vlade skuša dostaviti dokumentacijo, v kateri je pregled poslovanja, a je vlada ne želi sprejeti. Jasno sporočilo, da zadržkov pri izplačilu 2,5 milijona evrov, ki ga je državni zbor zapovedal v sedmem protikriznem paketu, ni, je slovenski vladi poslala tudi Evropska komisija.

A pritiski vlade se stopnjujejo, še malo olja na ogenj pa je danes prilil minister za notranje zadeve Aleš Hojs, ki se s spodnjim tvitom norčuje iz nastale situacije, ki je privedla do tega, da se prispevki za STA zbirajo prek SMS-donacij.

Na twitterju se je v odziv vsul plaz komentarjev, ki izražajo neodobravanje; eden od uporabnikov je denimo zapisal: »Zaradi vašega duhovičenja sem danes doniral še 1x.«

Pravnica in nekdanja informacijska pooblaščenka Nataša Pirc Musar je v odzivu zapisala, da Hojs ni politik.

Na tvit se je odzval tudi raper Rok Trkaj:

Docentka za pravne predmete na FDV UL Barbara Rajgelj je izpostavila, da se skrajna desnica na kritike vedno odziva - skrajno.

Odzvala se je tudi odgovorna urednica Oštra Anuška Delić, ki upa, da Hojs lahko računa na pomoč svoje mame.

Hojsov strankarski kolega Žan Mahnič pa je podporo žaljivemu tvitu izrazil kar z emotikoni.

Preberite še:

Iz Bruslja jasno sporočilo Janševi vladi

Tiskovne agencije in boj za preživetje STA: Kritične infrastrukture držav ne smejo propasti

Dokumentacija STA se je vrnila na sedež agencije, ta pošiljke ni sprejela