Slovenski zvezdnik je 1,3 sekunde pred koncem ujel še žogo po zgrešenem metu tekmecev in s tem poskrbel za slavje domačih.

Na preostalih dveh tekmah s slovenskima košarkarjema ni bilo tako dramatično v zaključku. Miami Heat je s 124:107 v Clevelandu ugnal Cavaliers, Denver Nuggets pa s 110:104 v Los Angelesu Clippers.

Goran Dragić je v igro vstopil s klopi Miamija in v 29 minutah dosegel devet točk, sedem podaj in pet skokov, Vlatko Čančar pa za Denver, za katerega je Srb Nikola Jokić dosegel 30 košev, 14 skokov in sedem asistenc, ni igral.

Denver je sedaj na tretjem mestu na zahodnem delu, na peto pa je prišel Dallas in prehitel branilce naslova Los Angeles Lakers; obe ekipi imata sicer po 36 zmag in 27 porazov.

Miami, Kendrick Nunn je zbral 22, Duncan Robinson pa 20 točk, je na sedmem mestu na vzhodnem delu, a je po 34 zmagi ob 30 porazih ujel Boston, ta je na šestem mestu, ki še neposredno vodi v končnico. Utah Jazz je s 106:102 premagal Toronto in je na čelu zahodne konference in tudi celotne lige. Prvi strelec tekme je bil v dresu zmagovalcev Hrvat Bogdan Bogdanović s 34 koši ter po štirimi podajami in skoki.

Dončić pa je ponovno vodil svoje moštvo do pomembne zmage, tokrat je izgubil le eno žogo, prišel pa je do desetega dvojnega trojčka v sezoni, brez njega je bil 21 tekem, kar je najdaljši niz po začetku kariere v NBA, ko je prvega zabeležil po 44 tekmah v sezoni 2018/19. Pridružil se je Russelu Westbrooku, Magicu Johnsonu in Oscarju Robertsonu kot četrti v ligi, ki je trojni dvojček dosegel z najmanj 30 točkami in 20 podajami.

»Mislim, da sem precej bolj zadovoljen s tem, da sem izgubil le eno žogo. To se še ni zgodilo,« je o tem povedal Dončić. »Mislim, da je Luka danes igral izvrstno na obeh straneh igrišča. V vsaki akciji je napravil pravilno odločitev in za povrh nato še ujel zadnjo žogo po zgrešenem metu Bradleyja Beala. Spektakularno,« je povedal trener Dallasa Rick Carlisle.

Beal je za tekmece dosegel 29 točk, Westbrook pa kar 42 ter še 10 skokov in devet podaj, a so Wizards v boju za končnico izgubili tretjič na zadnjih 15 tekmah.

Ekipa Golden State Warriors je ugnala Houston Rockets s 113:87. Stephen Curry je v prvem polčasu za zmagovalce zadel le dva meta iz 12 poskusov iz igre, v tretji četrtini pa je zabeležil 23 od svojih 30 točk ter v zadnji četrtini ni igral, saj so Warriors tekmece v tretjem delu nadigrali z 39:12 za vodstvo z 88:67. Odpisani Houston je zadnja ekipa lige, Warriors pa se še borijo za končnico.