V poletnem voznem redu letenja, tj. od 31. maja do 30. oktobra, Brussels Airlines načrtuje šest letov tedensko na osrednje bruseljsko letališče Zaventem. Leti so predvideni vsak dan, razen ob sobotah.

Prav tako bo letalska povezava z belgijsko prestolnico vzpostavljena z nizkocenovnim letalskim prevoznikom Wizzair, in sicer dvakrat tedensko. Od 31. maja dalje bo prevoznik ob ponedeljkih in četrtkih letel na letališče Charleroi južno od Bruslja.

Trenutno z Letališča Jožeta Pučnika letijo letalski prevozniki Lufhansa (v Frankfurt), Air France (v Pariz), Air Serbia (v Beograd) in Turkish Airlines (v Istanbul). V maju oziroma juniju pa se jim bodo med drugim pridružili še nizozemski nizkocenovnik Transavia, ki bo letel v Amsterdam, ruski Aeroflot, ki bo letel v Moskvo, v London pa bosta letela British Airways ter Easy Jet.

Vlada v procesu priprav na slovensko predsedovanje Svetu EU namenja precej pozornosti ustrezni letalski povezljivosti, saj gre - poleg epidemiološke situacije - za pomembno vprašanje tako glede organizacije dogodkov v Sloveniji kot glede udeleževanja slovenskih predstavnikov na zasedanjih v Bruslju oziroma na dogodkih po drugih državah. Prizadevanja gredo predvsem v smeri povečanja povezljivosti z Brusljem v ustreznih terminih dneva kot tudi z ostalimi destinacijami po Evropi, so navedli na stalnem predstavništvu v Bruslju.

Slovenija sicer tuje letalske prevoznike vabi tudi z državnimi subvencijami. Na prvem odpiranju v okviru razpisa za spodbujanje ponovne vzpostavitve letalske povezljivosti Slovenije, na katerem je letalskim prevoznikom na voljo skupno pet milijonov evrov za sofinanciranje stroškov, nastalih pri zagotovitvi letov v Slovenijo, je bilo izbranih osem prevoznikov. Ti si bodo razdelili nekaj manj kot milijon evrov državnih spodbud. Vsi, ki bodo prejeli državno subvencijo, bodo morali vsaj dva meseca dvakrat tedensko izvajati redne potniške linije na eno izmed letališč v Sloveniji.

V okviru razpisa bosta junija in oktobra še dve odpiranji.