Gosti, ki so pred tekmo že vedeli, da se v končnico ne morejo uvrstiti, so odločilni gol dosegli minuto in sekundo pred koncem tekme, strelec je bil Cam Fowler.

Anaheim, ki je prekinil niz petih zaporednih porazov, je tudi teoretične možnosti za uvrstitev med najboljše štiri v skupini dokončno izgubil, potem ko je St. Louis premagal Minnesoto. Blues so pred zadnjo tretjino sicer zaostajali z 1:3, v zadnji tretjini pa s tremi goli prišli do preobrata. Triindvajset sekund pred koncem je tekmo odločil Robert Thomas.

Za potrditev mesta v končnici je imela priložnost tudi Arizona, ki pa je na domačem ledu ni izkoristila, saj je z 2:4 izgubila proti San Joseju. Morski psi so z dvema točkama na šestem mestu skupine spet prehiteli Los Angeles.

Las Vegas serijo zaporednih zmag podaljšali na devet

V Las Vegasu sta se udarili vodilni ekipi skupine Honda West Vegas in Colorado, obe že tudi imata vozovnico za zaključne dvoboje. S 5:2 so bili boljši domači, ki so serijo zaporednih zmag podaljšali na deset. Z dvema goloma in podajo je bil prvo ime dvoboja Max Pacioretty.

Ottawa je s 6:3 premagala Vancouver, Brady Tkachuk je v statistiko vpisal gol, podajo in šest strelov v okvir vrat. Zadnji je bil njegov 201. v sezoni, nihče ni povzročil vratarjem toliko dela kot on.

Toronto je bil s 4:1 boljši od Montreala, Auston Matthews, najboljši strelec lige, je dosegel svoj 35. gol, njegov soigralec Joe Thornton je postal sedmi igralec v zgodovini, ki je prišel do meje 1.100 podaj.

Napadalec Edmontona Connor McDavid še povečuje svoje vodstvo na lestvici najučinkovitejših igralcev. Tokrat je bil pri zmagi s 3:1 v Winnipegu podajalec pri vseh treh golih, tudi pri zadetku Leona Draisaitla, drugega najučinkovitejšega igralca lige, ki je v zadnjih trenutkih tekme s strelom na prazen gol potrdil zmago.