Drevi ob 21. uri se obeta polfinalna poslastica nogometne lige prvakov. Domači PSG bo na Parku princev gostil Manchester City. Čeprav je trenutno drugo moštvo francoskega prvenstva v izločilnih bojih izločilo Barcelono (s skupnim izidom 5:2 – 4:1 in 1:1) in lanskega prvaka Bayern (3:3 – 3:2 in 0:1), skoraj vsi statistični podatki kažejo, da je favorit polfinala vodilni klub angleškega prvenstva. City je na poti do polfinala s štirimi zmagami izločil nemški Burussi, v osmini finala Mönchengladbach (3:0 – 2:0 in 1:0), v četrtfinalu pa Dortmund (4:2 – 2:1 in 2:1), sicer pa je na desetih tekmah v tej sezoni z razliko v golih 24:3 dosegel kar devet zmag in remi (0:0 proti Portu).

Navas podaljšal pogodbo

Težava PSG v zadnjih krogih je slaba domača statistika, saj so z 0:1 izgubili dva derbija; v francoskem prvenstvu proti Lillu, v četrtfinalu lige prvakov pa proti Bayernu. Ob morebitni uvrstitvi Francozov v finale bo PSG postal šesti klub v zgodovini lige prvakov, ki se je po finalnem porazu naslednje leto uvrstil v sklepni dvoboj, ki bo 29. maja v Carigradu. »Izločili smo lanskega prvaka in smo na dobri poti k še večji zgodbi. Igrati bomo morali še bolje kot doslej,« je diplomatski Neymar. Da bi v Parizu malce preusmerili pozornost, so v ponedeljek do junija 2024 podaljšali sodelovanje z vratarjem Keylorjem Navasom. Klubska prihodnost Neymarja in Kyliana Mbappeja pa je ta čas precej bolj negotova.

»Ne delam si utvar, da bi lahko PSG nadzorovali 90 minut. Neymar, Mbappe, Di Maria, Draxler, Paredes, Veratti in še kdo so preprosto preveč kakovostni, da bi jih lahko povsem ustavili. Naša naloga je, da pokažemo svojo najboljšo igro, sicer pa je prav vseeno, kdo je na drugi strani v polfinalu lige prvakov. Nič lažje nam ne bi bilo v boju z Realom ali Chelseajem,« pravi trener Manchester Cityja Pep Guardiola.

Bo Laporte ostal na klopi?

Iz tabora PSG sporočajo, da gotovo ne bo igral poškodovani Juan Bernat. Trener Mauricio Pochettino je v zadnjem krogu francoskega prvenstva za zmago PSG nad Metzem s 3:1 pustil na klopi rahlo poškodovane Marquinhosa, Abdou Dialloja in Rafinho, na katere gotovo računa, odvisno tudi od tega, kako se bo gibal rezultat. Angleški strokovnjaki namigujejo, da bi lahko Pochettino v začetni sestavi na sredini presenetil s Senegalcem Idrisso Gueyejem, ki bi igral ob Leandru Paredesu in Marcu Verrattiju, s spremenjeno formacijo 4-3-3 pa bi lahko pustil na klopi številne zvezdnike.

Pep Guardiola bo imel na voljo vse igralce. Drugače od trenerskega tekmeca Mauricia Pochettina je na zadnji tekmi Cityja precej manj taktiziral, saj se je njegov klub boril za prvo lovoriko sezone. Na Wembleyju je povsem nadigral Tottenham, čeprav končni rezultat v finalu ligaškega pokala z 1:0 tega ne kaže. Edini gol je po podaji Kevina de Bruyneja zabil centralni branilec Aymeric Laporte. Kljub temu v angleških medijih namigujejo, da bo pred Francozom v obrambi dobil prednost John Stones, ki proti Tottenhamu ni igral, ker je bil kaznovan. »Eno lovoriko smo osvojili, v angleškem prvenstvu smo tik pred drugo. V ligi prvakov smo še v igri, najbolj pa me veseli, da smo v dobri formi in zdravi,« zaključuje Guardiola.