Košarkarji Krke so v zadnjem krogu reševali svoj status v regionalni ligi oziroma se skušali izogniti 13. mestu, ki vodi v dodatne kvalifikacije za obstanek. To jim je tudi uspelo, čeprav niso zmagali na zadnji tekmi, a se je po njihovih željah razpletla druga tekma, ki je odločala o mestih pri dnu.

Split, s katerim imajo Novomeščani enak izkupiček 8-18, je izgubil na gostovanju pri Partizanu z 58:80, in ker ima Krka boljše medsebojno razmerje, je redni del lige končala na 12., Dalmatinci pa na 13. mestu.

A Novomeščani niso bili daleč tudi od uspeha na terenu, s katerim bi povsem sami odločali o svoji usodi. Večino tekme so bili povsem blizu, tudi vodili, a sta jih dve slabi obdobji, predvsem tisto v končnici tekme, oddaljili od zmage. Imeli so sicer dober strelski dan (15 trojk) in kar nekaj razpoloženih igralcev, ki so končali z dvomestnimi številkami (Nejc Barič 20, Rok Stipčević 17, Adin Vrabac in Jure Škifić po 15).

Krka je dobila prvo četrtino, potem v drugi dovolila tekmecem, da so zaostanek 32:38 v nekaj minutah spremenili v vodstvo 41:38, a so bili v tretji četrtini spet boljši in vodili za dve točki.

Usodno je bilo nato nekaj slabih minut zadnje četrtine. Po zaostanku 74:79 so sicer s trojko (zadel jih je šest) Bariča še enkrat povedli z 82:81, potem pa v je odločilnih napadih trojko zgrešil Luka Lapornik, krkaši so še izgubili žogo in FMP je z natančnim izvajanjem prostih metov prišel do zmage.