Minuli torek je bila v dvorani Tabor tretja finalna tekma državnega prvenstva odbojkarjev med ekipama Merkurja Maribor in ACH Volleyja Ljubljana. Na mizici sta se svetila pokala različne velikosti, večji za prvo mesto in manjši za drugo mesto. K višjemu so takrat pogledovali odbojkarji ACH. Z razlogom, saj so v zmagah vodili z 2:0 in bili domala prepričani, da bodo še tretjič ugnali Mariborčane. K njemu so pogledovali tudi odbojkarji Merkurja, ki so verjeli v nadaljevanje finalne serije. Po tekmi, ki so jo dobili s 3:2, so predstavnikom Odbojkarske zveze Slovenije v en glas hudomušno navrgli: Pustite pokala tukaj, da ju ne boste še enkrat vozili iz Ljubljane v Maribor. Kot da so bili prepričani, da bodo na četrti finalni tekmi še drugič vzeli mero serijskim državnim prvakom. Minuli petek jim je to tudi uspelo, potem ko so v Tivoliju ACH premagali s 3:1.

Trdo večmesečno delo, neizmerljiva želja po dokazovanju, veliko srce, nikoli potešena tekmovalnost in iskreno prijateljstvo igralcev na igrišču in zunaj njega so dejavniki, ki vso sezono krasijo mariborske odbojkarje in njihovega trenerja Sebastijana Škorca. Sinoči so obrodili debele sadove. Mariborski odbojkarji so dokazali, da so hit sezone, s 3:2 (29:31, 25:19, 25:16, 24:26, 15:12) so ugnali serijske državne prvake.

Uvodne minute prvega niza so minevale v izenačeni igri, sredi niza pa so gostitelji po nekaj odličnih potezah in napakah gostov v napadu povedli 16:12. V nadaljevanju so se jim Ljubljančani približali na točko (18:17). Mariborčani so z zbrano igro v končnici povedli z 22:19, a so jih Ljubljančani pri 23:23 ujeli. V prelomnih trenutkih sta ekipi zapravljali priložnosti za zmago v nizu, pri vodstvu 30:29 pa je po napaki domačih igralcev ACH osvojil zmagovito točko. Drugi niz je bil podoben prvemu, spet so za spoznanje boljše igrali Mariborčani in si sredi niza priigrali vodstvo 16:12, nato pa povedli celo 20:14. Za visoko vodstvo so s točkami v napadalnih akcijah poskrbeli Alen Šket, Jevgenij Kisiljuk in Rok Možič, slednji pa je pri vodstvu 24:19 z asom dosegel zmagovito točko za izenačenje v nizih. V tretjem nizu je Šket še enkrat dokazal, kako pomembna okrepitev je za mariborsko vrsto. Z Možičem sta se odlično dopolnjevala pri doseganju točk, tu in tam se jima je pridružil Filip Uremović. Mariborčani so nadigrali tekmeca v vseh prvinah odbojkarske igre in lomili njegov odpor, pri vodstvu 24:16 pa je Možič z asom postavil piko za vodstvo v nizih 2:1.

To pa ni zmedlo državnih prvakov, ki so v četrtem nizu zaigrali veliko bolje in imeli pobudo na igrišču. Po točkah Božidarja Vučićevića in Jana Pokeršnika so povedli 10:5 in nato še 20:15, a se gostitelji niso vdali. Z izjemno borbeno igro so se tekmecu približali na točko, ga pri 24:24 ujeli, nato so Ljubljančani povedli 25:24 in po napaki Mariborčanov dosegli 26. točko in izenačili rezultat na 2:2. O zmagovalcu je odločal peti niz, gostje so povedli 5:2, gostitelji so izenačili, v nadaljevanju pa se je razvil srdit boj za vsako točko, več moči in zbranosti so imeli mariborski odbojkarji in si po petnajsti točki planili v objem. »To, kar so pokazali moji fantje v sezoni, še posebno pa v finalnih tekmah, je fantastično. Nimam besed, zame so vsi junaki, vsi so si zaslužili naslov prvaka in vsi so zaslužni, da bo pokal krasil klubsko vitrino,« je s solzami v očeh povedal Sebastijan Škorc.