Predsednik Reala in tudi lige noče izdati podrobnosti pogodb, ki so jih podpisali vodilni možje 12 klubov, a je prepričan, da lige ne morejo kar tako zapustiti.

»Zdaj govorijo, da so jo, ampak v tem ni resnice, tekmovanje bomo zagnali kmalu, prvo pa moramo svoje načrte obrazložiti branilcem svojih ogromnih privilegijev. Evropska nogometna zveza na čelu s predsednikom Aleksandrom Čeferinom se z nami do zdaj ni hotela pogovarjati, njihove grožnje pa so proti načelu svobodne konkurence. Moramo si vzeti nekaj časa, da analiziramo strupene napade na nas,« je dejal Perez, ki zatrjuje, da jih ni zapustil tudi glavni sponzor, ameriška banka JP Morgan.

»Superliga bi rešila nogomet«

»Tudi to ni res. Oni so si vzeli le premor, da premislijo o položaju. Če bo treba kaj spremeniti, bomo to storili, a odnehali ne bomo,« zatrjuje predsednik, ki je še vedno prepričan, da bi superliga rešila nogomet, preprečila bi številnim klubom, da bankrotirajo.

»Superliga bi nogometu zagotovila več denarja, rešila bi ga iz trenutne krize. Mogoče smo storili napako v njeni sestavi, mogoče bi bilo res najboljše, da v njej igrajo štiri najboljše ekipe iz najmočnejših evropskih lig. Današnji nogomet mlade ne zanima, od štirih milijard nogometnih navdušencev pa jih polovica navija za klube iz superlige,« meni Perez, ki trdi, da je 12 klubov superlige samo v treh mesecih prvega vala pandemije novega koronavirusa izgubilo 650 milijonov evrov, letna izguba pa naj bi znašala več kot dve milijardi evrov.

Čeferin za prihodnji teden napovedal odločanje o kaznih »odpadnikom«

Predsednik Uefe Aleksander Čeferin je za prihodnji teden napovedal nadaljnje razprave o morebitnih kaznih ustanoviteljem nogometne superlige. »Še vedno čakamo na pravne ocene in potem bomo sporočili. A vsak mora nositi posledice za svoje odločitve in to ve,« je v pogovoru za ameriško tiskovno agencijo AP dejal vodja evropske nogometne zveze.

»Popolnoma jasno je, da se morajo klubi odločiti, ali so v superligi ali v ligi prvakov. Če so v superligi, potem seveda ne morejo biti v ligi prvakov,« je dejal Čeferin.

»Zame so v drugačnem položaju klubi, ki so priznali svojo napako, in rekli: 'Ta projekt bomo zapustili',« je Čeferin dejal v mislih na Real Madrid, Juventus Torino ter Barcelono in AC Milan, ki še uradno niso napovedali namere, da bi končno zapustili projekt.

Abramovič: To je odločitev, ki jo globoko obžalujemo

Lastnik Roman Abramovič in upravni odbor Chelseaja, angleškega nogometna prvoligaša, globoko obžalujeta odločitev, da se je klub pridružil kontroverzni evropski superligi, iz katere je le 48 ur po ustanovitvi tako kot tudi drugi angleški klubi tudi izstopil, poroča BBC.Rus razume navijače, ki so se v torek zbrali na protestu, na katerem so izrazili svoja čustva. »To je odločitev, ki jo globoko obžalujemo in je ne bi smeli sprejeti. Smo pa jo, ker nismo hoteli zaostajati za drugimi velikimi angleškimi in tujimi tekmeci. Vsi pa smo hitro dojeli, da smo storili napako,« je dejal Abramovič.

Klub želijo vrniti skupnosti

»Od izstopa iz lige smo si vzeli čas, da se neposredno pogovorimo z različnimi navijaškimi skupinami in poslušamo njihova stališča ter pomisleke. Naša ambicija s Chelseajem je bila vedno, da postane najboljši klub na svetu, tako na igrišču kot na drugih področjih. Želimo ga vrniti skupnosti,« so še sporočili iz kluba.

Proti odločitvi so protestirali tudi navijači vseh drugih angleških klubov, ki so se pridružili ligi, privrženci Tottenhama in Arsenala so tudi glasno zahtevali, da njuno vodstvo odstopi.