Z njegovim golom se je Los Angeles v 56. minuti približal na 2:3, toda v zadnjih trenutkih, ko je vratarja zamenjal s šestim igralcem, ni uspel izenačiti, prav nasprotno, gosti so deset sekund pred koncem zmago potrdili prek Joela Erikssona Eka.

Za kralje, pri katerih se je poleg Slovenca med strelce vpisal še Trevor Moore, je bil to tretji poraz na zadnjih štirih tekmah, zanj pa je bil zagotovo največji krivec gostujoči vratar Cam Talbot. Ubranil je kar 40 strelov, dva tudi Kopitarju, ki je v pričakovanju lepega jubileja. Da doseže mejo 1000 v NHL, mu manjka le še pet točk, toliko, kolikor točk na lestvici skupine Honda West njegovi ekipi manjka do četrtega mesta, ki vodi v končnico.

V skupini MassMutual East je trenutno na četrtem mestu Boston, ki je tokrat s 4:6 izgubil v Buffalu. Tudi tu se je izkazal vratar, branilec mreže Buffala, 22-letni Finec Ukko-Pekka Luukkonen je že na svojem debiju v ligi ubranil 36 strelov. Njegovo delo je nadgradil trikratni strelec Sam Reinhart. Boston je izgubil po šestih zaporednih zmagah.

Na preostalih petkovih tekmah so New York Rangers s 4:1 premagali Philadelphio, Nashville je bil s 3:2 boljši od Chicaga, Calgary pa s 4:2 od Montreala.